11:25 pm - joi, 25 aprilie 2019

Un pic de iarna in mijlocul verii? Da, se poate!

Pentru o clipa si cam cat bate ea, mi-a parut ca pasesc sigura, nu singura. Vroiam un pic de iarna, neaparat. Un pic de crivat sufocat de ceata. Niste zori buimaci, inhalati de sub fular. Cersind poate un motiv de nea, provocand amortirea gerului.

Un pic de iarna. Macar pentru cateva stele de cristal ce se leagana, cand inchid ochii. Un pic de iarna. Cu atat am putut lupta fara armura de pe mine. Doar cu asa putin, stiind ca iarna va veni mai multa, mai aproape. Un pic de iarna a fost cand m-am lasat sarutata. De gustul ei cunoscut. Parca al marului bine copt, pitit de alte vapai, de alte maini cotrobaitoare. Un pic de iarna e de ajuns. Ca un toast inchinat de maini impletite.

Ca nuielele unor cosuri, ca plantele agatatoare. Credeam ca n-o sa vreau. Nici o iarna. Nici un pic. Nici o bucatica. O priveam ca pe un porumbel ingamfat, ce nu s-ar aseza pe platforma numelui meu. Am omis ca, tot ce trebuia sa fac era sa deschid palmele. Nu sa le ung cu lipici, in speranta ca picul de iarna se va impotmoli. Si ca va intepeni, strigand dupa ajutor dintre degetele mele mlastinoase.

Un pic de iarna. Atat am putut involbura in el. Prea putin ca sa pot pretinde un plus. Si am tras o palma tacerii. Cand m-a invatat ca acel mult inseamna putin cu putin. Sunt prea friguroasa. De asta picul de iarna mi s-a parut doar picul rece, neimblanzit si de neincalzit. M-am dus sa cuceresc picul de iarna. Ca pe o creasta misterioasa de munte. Cand am ajuns in creierul ei, am aruncat spada, pistolul, furia, trecutul.

Si n-am mai avut cu ce sa lupt. Caci m-a turnat iubirea. Am strans din dinti, gandind ca ma va rupe in doua. Ca ma va vraji intr-un sloi. Dar m-a unit in brate, spre pastrare. Si-am crapat palmele, cum se crapa cerul somnoros, le-am  testat ospitalitatea si am primit. Un pic de iarna. Nu asta era tot. Caci picul meu de iarna mi-a zambit ocrotitor din cel mai frumos brad uitat in salbaticiune. Gol, dar atat de luminat. De toate lampile iubirii, aprinse de decembrie.

Comentariile sunt inchise.