11:30 pm - vineri, 3 iulie 2020

Tipuri de incarcatoare

Incarcatoare

In constructii sunt utilizate diferite masini cum sunt, mai ales, incarcatoarele. Acestea au devenit cunoscute ca fiind universale si care pot face mai multe lucruri deodata, fara a costa mult. Utilitatea incarcatoarelor este diversa, ele fiind utilizate de la deplasarea si manipularea materialelor in sapaturi, in constructia drumurilor pana la planificarea unui santier. Unele modele sunt realizate pentru a face fata deseurilor. Cei mai buni producatori de incarcatoare sunt Caterpillar, John Deere, Komatsu si Volvo.

Istoria incarcatoarelor

Istoria acestor utiliaje incepe in anii 1920 cand pe atunci existau tractoare mici cu o galeata (similar cu cea al incarcatoarelor) capabile sa manuiasca materialele mici. Acest utilaj a fost considerat mult timp ca fiind primul „incarcator”. Insa, in anii 1930 in Manchester E. Boydell & Co a fost produs un incarcator mic (tractor si cupa) „Muir-Hill”, cu o putere de 28 CP. In 1939, un inginer in Chicago, a fabricat primul incarcator cu 2 roti si cu o cupa care ar putea muta 0.25 m3. In 1953, este marcat de Caterpillar care a construit primul incarcator hydraulic integral pe senile, numit Traxcavator, cu o imbunatatire fata de incarcatorul initial si anume, acesta era articulat.
Dupa incheierea celui de-al doilea razboi mondial, un al tip de incarcator a iesit pe piata si anume incarcatorul hidraulic: bratul si motorul au fost hidraulice. Din motive de securitate, unele branduri au decis sa puna bratul si cupa in fata conducatorului. Aceasta a fost o mare schimbare in constructile grele.

Exista pe piata diferite tipuri de incarcatoare cum sunt:
– Pe senile: incarcator cu piese;
– Pe cauciucuri: incarcator cu roti;
– Frontale: mini-incarcatoare;
– Buldoexcavatoarele: au 2 cupe, pot fi rigide sau articulate;
– Compacte: incarcator mic articulat;
– Skip loader: incarcatoare mici, cu un screper in spate si o cupa in fata.

Incarcatoarele pot avea motorul principal fie pe diesel fie pe benzina. O noua versiune ecologica a fost scoasa la iveala: incarcatorul electric, avand aceasi putere ca si cea a unui motor diesel.

Comentariile sunt inchise.