4:42 pm - vineri, 15 ianuarie 2021

Terenul de minifotbal, o afacere care se amortizeaza si genereaza rapid castiguri

Daca v-ati gandit vreodata sa va faceti o mica afacere profitabila ar trebui sa luati in calcul terenurile de minifotbal. In ciuda perceptiei ca retelele de socializare ocupa tot timpul liber al adolescentilor si nu numai, oamenii vor sa isi petreaca timpul in aer liber. Nu faca asta pentru ca nu au alternative.

Mini terenul de fotbal, daca alegeti sa il faceti cu gazon sintetic, reprezinta o investitie care se amortizeaza in scurt timp si apoi veti intra pe profit. Cea mai mare problema este terenul pe care sa il construiti insa daca il aveti deja restul devine foarte simplu.

Gazonul sintetic este una dintre cele mai mici probleme. Evident, inainte de a incepe aceasta afacere trebuie sa luati in calcul zona in care va aflati. Daca s-a mai gandit cineva sa faca acelasi lucru, iar numarul populatiei este mic, atunci se pune serios problema profitabilitatii.

Din experienta va spun ca un astfel de teren construit la tara nu va atrage doar localnicii. Cei din localitatile invecinate vor veni si ei daca nu au asa ceva la ei. De regula, vara ne dorim sa jucam fotbal pe inserat. Terenurile clasice nu beneficiaza de nocturna astfel ca terenurile private raman singura solutie.

Pentru a avea un start up pozitiv, trebuie sa avem in vedere puterea de cumparare a localnicilor. La inceput putem fixa preturi mici pentru a vedea interesul celorlalti dar si pentru a ii stimula sa vina. Oamenii pot deveni reticenti cand au in fata ceva nou.

Terenul il puteti face atat cu gazon natural cat si cu iarba sintetica. Teoretic, gazonul natural ar trebui sa il luati in calcul doar atunci cand aveti competitie. Gazonul sintetic este mult mai usor de intretinut si nu costa foarte mult.

In cazul gazonului natural trebuie sa investiti foarte mult in ingrijirea lui. Acesta trebuie udat. Asta inseamna ca genereaza cheltuieli suplimentare cu apa. De asemenea, iarna trebuie incalzit. In mod normal ar trebui sa angajati un om ca sa faca doar acest lucru. Veti cheltui astfel doar cu intretinerea, in care intra si un salariu suplimentar, cel putin 1500 de lei lunar.

Daca vreti sa va faceti o baza sportiva, adica sa aveti mai mult de un teren, aceasta investitie se poate dovedi rentabila. In schimb, daca aveti doar un teren, pentru a deveni profitabil ar trebui sa il aveti ocupat cu clienti tot timpul.

Investia se va amortiza in maxim un an, daca alegeti gazonul sintetic si aveti un flux cel putin moderat de clienti. Inchirierea cu ora poate ajunge in jur de 60 de lei. Avand in vedere ca pe teren vor intra in jur de 12 persoane, ar insemna 5 lei de fiecare persoana.

Preturile vor fi fixate desigur in functie de cerere. Daca mergem pe acest pret si facem o medie de 5 ore pe zi in care il inchiriem, terenul va genera 9.000 de lei pe luna. Din acesti bani nu trebuie sa platim decat curentul electric si persoana care administreaza terenul.

Pe langa teren, veti putea ridica si un magazin in care sa vindeti lucruri minore. Dupa efort, clientii vor sa se hidrateze. De regula, pe langa teren mai stau si alte persoane care isi asteapta randul sau vor doar sa priveasca.

Comentariile sunt inchise.