11:10 pm - vineri, 3 iulie 2020

Tema zilei – topul fiabilitatii la laptopuri in afara granitelor si in Romania

Desi nu parcurgem cea mai buna perioada din punctul de vedere al reducerilor la laptopuri, nu pot sa nu va impartasesc unul dintre cele mai interesante studii pe care le-am citit in ultimul timp. Inregistrat de cei de la Square Trade, studiul in cauza a fost derulat vreme de trei ani, cu scopul de a oferi consumatorilor un top final al fiabilitatii.

Bineinteles, topul contine deopotriva o sectiune pozitiva, insa si un negativa, bradurile fiind pozitionate in lista in functie de performantele pe care le demonstreaza laptopurile pe care ele le aduc pe piata de profil. Asadar, sa vedem care sunt gadget-urile care ajung deseori in incinta unui service de reparatii laptop din Bucuresti, dar si dispozitivele ultraperformante care nu au nevoie de ingrijiri speciale si de vizite prea dese in atelierele hardware.

Chiar daca ti-ai intocmit propriul tau top al fiabilitatii, vei ramane surprins in momentul in care vei afla ca doar 15, 6 % dintre laptopurile marca Asus se strica intr-o perioada relativ mica de timp, cat inca sunt in garantie. Acest brand este urmat in ordine de Toshiba, Sony, Apple si Dell, numele pe care le putem considera ca facand parte din zona ‘pozitiva’ a topului. Trebuie sa recunosc faptul ca nu ma asteptam ca locul sase sa fie ocupat de Lenovo, cu un procent de aproximativ 22%, tocmai pentru in visteria proprie detin un model perfect functional de 3 ani. Spre final, avem si cele trei branduri care nu par a merita investitiile noastre pentru o perioada indelungata de timp, ele fiind Acer, Gateway si HP.

Service-urile din peisajul citadin s-au intrecut si ele in promulgarea topurilor, iar rezultatele nu au fost unele contradictorii, conform asteptarilor. Desi echipele de specialisti hardware au precizat faptul ca laptopurile Lenovo nu se strica atat de usor, ele nu sunt fiabile pentru ca reparatiile se intind pe o perioada indelungata de timp, uneori necesitand a fi duse in strainatate – aspect deloc rentabil.

Asus, Fujitsu si Dell sunt brandurile „rasfatate” ale service-urilor, pe mainile lor neincapand foarte multe astfel de modele. Insa, chiar si in momentul in care se strica reparatiile se efectueaza rapid, fara foarte multa bataie de cap. Acestea patru ar fi recomandarile service-urilor din Romania, urmate de cele doua marci de mijloc, respectiv Toshiba si Samsung. In aceeasi nota , ultimele pozitiii sunt ocupate de HP, Sony si Acer, componentele lor dovedindu-se a fi slab calitative, predispuse reparatiilor.

Comentariile sunt inchise.