10:46 am - miercuri, 29 ianuarie 2020

Sunetul ca instrument de vindecare

Utilizarea sunetului ca instrument de vindecare nu este un concept nou. De fapt, multe culturi antice au folosit sunetul ca medicament. De la originile nativilor americani si samanici la medicii din Grecia antica si faraonii din Egiptul antic, sunetul a fost mult timp recunoscut pentru efectele sale de vindecare. Folosit cu intentii diferite, sunetul este folosit intr-o varietate de moduri, de la vindecarea bolii si de la schimbarea obiceiurilor negative la depasirea temerilor si la extinderea constiintei.

Sunetul de vindecare se indeparteaza de ideea ca tot ceea ce exista este vibratia. Toata materia, inclusiv corpul nostru, este alcatuita din atomi care vibreaza la o anumita frecventa. Boala, stresul, depresia si alte conditii comune determina trupul nostru sa vibreze la frecvente mai joase.

Ar putea fi sunetul cheia pentru o viata vibranta?

Prin terapia de vindecare, putem creste in mod natural vibratiile corpului nostru pentru a deveni mai echilibrati si mai armoniosi. Corpul uman raspunde in mod pozitiv la sunete care vor promova vindecarea si fericirea, permitand ADN-ului sa se repare.

Gandeste-te doar la starea emotionala in care te afli cand esti inconjurat de zgomote puternice, cum ar fi inchiderea unei usi sau un latrat de caine, ce se intampla? Tensiunea arteriala creste, sistemul nervos merge in modul de aparare, iar corpul dumneavoastra incepe sa produca hormoni de stres. Comparati-le cu sunetul linistitor al unor cantece favorite sau al unor pasari care va ciripesc in afara ferestrei, tonuri care tind sa relaxeze atat mintea, cat si corpul, elibereaza serotonina si melatonina si promoveaza sentimente de pace si multumire.

Cuvintele si sunetele sunt mult mai mult decat o metoda de comunicare. Sunt forte tangibile si au un efect direct asupra sanatatii si bunastarii. Studiul fizicii cuantice arata ca atat corpul uman si intregul univers sunt alcatuite din mici piese de material vibratoare, articulate prin forte magnetice. Expunerea organelor interne si a creierului la diferite frecvente muzicale va incuraja materia vie din tine sa se vindece din interior, sa ridice frecventa corpului tau si sa promoveze sanatatea, vitalitatea si imbunatatirea spirituala .

Comentariile sunt inchise.