9:03 am - duminic─â, 25 august 2019

Southwest vede potential major in fuziunea cu AirTran

Compania aeriana low-cost americana Southwest Airlines a declarat recent ca vede cu ochi buni fuziunea cu AirTran, si crede ca aceasta ar putea fi factorul care sa aduca mai multi clienti si preturi mai mici pentru rutele deservite de operator, odata ce procesul de fuzionare va fi complet.

Bob Jordan, directorul executiv pentru strategie si planificare din cadrul Southwest Airlines, crede ca miscarea se va dovedi benefica din punct de vedere financiar, atat pentru actionari, cat si pentru angajati si pentru clienti.Southwest a anuntat in luna septembrie ca urmeaza sa cumpere rivalul AirTRan pentru suma de aproximativ 1 miliard de dolari, intr-o miscare agresiva de a castiga cota de piata si profituri in crestere pe Coasta de Est a Statelor Unite.

Compania a declarat atunci ca fuziunea ii va permite sa-si extinda ofertele traditionale catre alte piete, precum Atlanta, unde Delta Air Lines detine cel mai mare hub.Bob Jordan a declarar ca Southwest ar putea adauga un numar de destinatii la reteaua de zboruri deservita in prezent de AirTran, zboruri ce nu sunt deocamdata deservite din Atlanta. Acesta a adaugat ca Atlanta ar putea deveni cel mai mare oras in care Southwest Airlines opereaza.Southwest Airlines este o linie aeriana low-cost din America, cu sediul central in Dallas Love Field, statul Texas.

Southwest este a treia cea mai mare companie aeriana din lume ca numar de pasageri transportati pe an si detine a treia cea mai mare flota din lume, dintre companiile aeriene comerciale. Din decembrie 2009, Southwest opereaza 3200 de zboruri zilnice.Modelul de business adoptat de Southwest Airlines consta in preferinta pentru zboruri scurte, mai multe pe zi, catre aeroporturi secundare mai putin costisitoare decat aeroporturile majore, precum si utilizarea unui singur tip de aeronave: Boeing 737.

AirTran Airways este o companie aeriana low-cost americana, infiintata in 1993, subsidiara a AirTran Holdings. Linia aeriana opereaza peste 1000 de zboruri zilnice, in special in estul si zona centrala a Statelor Unite. Principalul hub al AirTran este pe Aeroportul International Hartsfield-Jackson din Atlanta.

Comentariile sunt inchise.