11:02 pm - luni, 24 februarie 2020

Scapati de obiceiurile nesanatoase

Modelul dvs. poate fi total diferit de al meu – poate nu sunteti suficient de afirmativ si ii lasati pe oameni sa profite de dumneavoastra. Poate te gasesti manipuland alti oameni. Poate aveti o dependenta nesanatoasa. Ar putea fi orice numar de lucruri.  In primul rand, intelegeti motivul pentru care trebuie sa rupeti modelul si ce il face nesanatos.

A trebuit sa rup acest tipar, deoarece ma facea sa intru in relatii, romantice si de altfel, care nu raspundeau nevoilor mele. I-am obligat sa-mi satisfaca nevoile si apoi sa ma simt rau in acest sens. Nu ar trebui sa fortezi nimic, deoarece acest lucru te va conduce intotdeauna sa te ingrijorezi daca cealalta parte este complet autentica sau nu. Si acest lucru este valabil pentru orice model nesanatos pe care il puteti avea. Primul pas pentru remedierea acestuia este intotdeauna intelegerea motivului pentru care trebuie rezolvat. In acest fel, veti vedea beneficiul si veti avea un obiectiv la care sa lucrati de la bun inceput.

Renuntarea la lupta va permite sa va filtrati viata – pastrati persoanele si relatiile care va aduc bucurie. Cand renuntati la lupta, veti afla inevitabil ca unii oameni sau anumite lucruri nu va indeplinesc nevoile, indiferent cat de rau doriti sa ramana in viata voastra. Va fi greu si o sa doara. Luati-va timpul necesar pentru a face ceea ce trebuie sa faceti inainte de a continua complet.

Oricat de tare suna, este esential sa ne imbunatatim si sa crestem. Este atat de usor si confortabil sa ne perpetuam tiparele nesanatoase, fara a actiona deloc, dar in cele din urma vom realiza ca nu suntem cu adevarat fericiti si ca avem nevoie de ceva mai mult. Acolo intervine ruperea tiparului. Ne va ajuta sa nu numai sa devenim versiuni mai bune despre noi insine, dar va atrag oameni, relatii si lucruri in viata noastra, care sunt mai potrivite pentru noi. Spargerea tiparelor nesanatoase din viata noastra ne poate elibera de vinovatie, de anxietate, de dependenta, de a ne simti ca o povara si multe altele.

 

Comentariile sunt inchise.