7:12 am - sâmbătă, 26 mai 2018

Reguli pentru intretinerea frigiderului

Intretinerea unui frigider sau a unei combine frigorifice poate parea o sarcina simpla. Uneori avem impresia ca poate fi suficient sa il fixam si sa il pastram curat. In realitate trebuie sa facem mai multe lucruri pentru a il intretine si a ne folosi de el cat mai mult timp. Vom incerca sa enumeram cateva reguli.

In primul rand, cel mai bun frigider trebuie sa stea fix si cat mai vertical. De asemenea, curentul electric nu trebuie sa fluctueze. In cazul multor frigidere asta nu reprezinta o problema prea mare pentru ca sunt construite intr-o maniera care sa reziste acestor inconveniente. E mult mai sigur sa il conectam la o priza cu impamantare.

Mult mai important este sa avem grija unde asezam frigiderul. Acesta nu trebuie asezat langa o sursa de caldura si nici in bataia soarelui. Pe langa faptul ca electrocasnicul este supus riscului de a se strica, avem certitudinea ca acesta va consuma mai multa energie electrica tot timpul in care va fi nevoit sa lucreze mai mult pentru a asigura temperatura pentru care este reglat. Frigiderul consuma mai mult curent si atunci cand are usa deschisa ori crapata.

Frigiderul trebuie sa stea mereu intr-o temperatura confortabila pentru corpul uman. Una dintre cele mai frecvente greseli este sa consideram ca daca il tinem intr-o temperatura cu mai putin de 0 grade Celsius vom consuma mai putina electricitate. In realitate, cele mai multe frigidere nu mai functioneaza, iar unele se pot deregla si farama.

Una dintre recomandarile celor care repara frigidere este de regla electrocasnicul in functie de temperatura camerei. Cu cat temperatura e mai mica cu atat si termostatul trebuie trebuie reglat la o treapta mai mica.

Un alt sfat este ca atunci cand observam ca au loc intreruperi scurte si repetate de livrare a energiei electrice trebuie sa tragem din priza frigiderul atunci cand se afla in ciclul de racire. In felul acesta evitam sa blocam compresorul din cauza socului termic. Ulterior trebuie lasat deconectat in jur de 20 minute pentru a se regla presiunile in instalatie si pentru a iesi din protectia termica.

La frigiderele No Frost, atunci cand observam ca temperatura din compartimentul refrigerare nu este corespunzatoare, trebuie facuta o dezghetare completa de minim 24 de ore cu usile deschise, atat la frigider cat si la congelator.

In cazul frigiderelor cu dezghetare automata, daca observam ca se strange apa in interiorul acestora sau in lada de legume trebuie verificat daca nu cumva este infundat canalul de scurgere al condensului din autodezghetare.

Multe dintre aceste reguli apar in manualele de utilizare pe care ar trebui sa le citim. Dincolo de respectarea regulilor impuse de producatori nu trebuie sa ignoram calitatea in sine a produselor. Unele companii fac frigidere mai rezistente in timp decat fac alte companii si asta e o realitate pe care nu o putem ignora.

Dintr-un sondaj mondial la care au participat aproximativ 35.000 de utilizatori din mai multe tari, reiese ca unul dintre cele mai fiabile frigidere este Beko. Pentru a nu face un deserviciu de imagine celorlalte companii, vom spune doar ca celelalte companii aflate in topul celor mai vandute frigidere in Romania nu se afla si in topul fiabilitatii. Arctic este pe primul loc la vanzari in Romania insa marca nu este cunoscuta atat de bine pe plan mondial si nu face parte din clasamentul fiabilitati de care vorbeam.

Comentariile sunt inchise.