9:59 am - miercuri, 29 ianuarie 2020

Ramai in focus

Stiu cu siguranta ca nu sunt singurul care are obiceiul de a-mi verifica telefonul la fiecare cinci minute cand vreau o scuza pentru a evita munca mea, cand ma simt blocat, vad o notificare pop-up sau pur si simplu cand o pagina nu se incarca destul de repede.

Aparent, oamenii isi verifica telefoanele de aproximativ 80 de ori pe zi. Si sincer, nu ma invinovatesc. Nu este usor sa ramai concentrat atunci cand exista un milion de lucruri in viata reala si pe internet pentru a ne distrage atentia. Dar indiferent de vina, este ceva de lucru continuu. Deci, iata cum imi concentrez atentia in aceasta luna.

Pahare si pauze de blocare a luminii albastre
In timp ce incerc sa ma concentrez mai mult asupra sarcinilor mele de lucru la indemana, trebuie sa fiu sincer cu faptul ca a fi prea mult pe computer nu este sanatos. Trebuie sa-mi protejez ochii cu ochelarii care blocheaza lumina alba si sa iau mai multe pauze de la ecran. In afara de lucru, am citit, de asemenea, pe iPad-ul meu mult mai frecvent inainte de culcare, si simt un disconfort foarte intens in ochii mei. Am primit niste ochelari de blocare a luminii albastre de la Felix Gray si pot spune ca simt diferenta cand ii port.  Lucrez luna aceasta pentru a obtine obiceiul de a ii purta mai des, mai ales cand privesc ecranul pe timp de noapte.

Buclele de gandire
M-am gandit mult in ultima vreme despre ganduri (ha!) … mai ales buclele de gandire si modul in care este nevoie de o intrerupere masiva pentru a le intrerupe, sau veti continua cu gandul pana cand nu este posibil sa nu faceti nimic in acest sens.

Stiti cand continuati sa reluati un gand din nou si din nou, pana cand luati o decizie sau va faceti o nebunie? Poate ca ai spus ceva prost la o petrecere si continua sa reziste amintirea in gandurile voastre din nou si din nou. Gandul devine singurul subiect al conversatiilor tale, atat in ​​capul tau cat si al altora.

Este amuzant cum credem ca exista atat de multe probleme in jurul nostru, dar aproape toate acestea exista de fapt in mintea noastra.

Comentariile sunt inchise.