10:46 pm - sâmbătă, 25 iunie 2022

Produse naturale – bune sau nu?

Doar pentru ca un produs este etichetat curat, natural, non-toxic sau fara parabeni, nu inseamna intotdeauna ca este mai sigur de utilizat sau ca ingredientele sale sunt superioare.
Intr-un articol din 2018 de Vox , jurnalista de frumusete Cheryl Wischhover scrie, „pentru ca terminologia nu este reglementata de o agentie sau un organism de conducere, cum ar fi Comisia Federala de Comert sau FDA, toate sunt cuvinte esentiale fara sens atunci cand apar pe produse cosmetice si produse de ingrijire. . . Deci orice companie poate apela un produs „natural” sau „curat” si poate defini termenul asa cum doreste. Si companiile nu ezita sa dea palma pe aceasta eticheta, pentru ca cumparatorii raspund la asta. ”

Acest lucru ar putea explica de ce doi dermatologi care lucreaza si predau la Penn State au raportat la pacientii care utilizeaza produse naturale ca au reactii alergice grave la lucruri precum uleiurile esentiale nediluate si alte ingrediente nereglementate. Intr-un interviu recent pe podcast la care au participat co-autori pentru JAMA ( Journal of the American Medical Association ), ei au explicat cum anumiti pacienti fac chiar si dermatita din cauza anumitor produse naturale care nu au conservanti in ele (adica parabeni) , care le lasa deschise bacteriilor in curs de dezvoltare. Apoi pun produsele pe baza de bacterii direct pe fete.

Joe Schwartz, doctor, un om de stiinta premiat si profesor de chimie la Universitatea McGill din Canada, afirma astfel : „siguranta si eficacitatea unei substante chimice nu depind de faptul ca a fost facuta de un chimist intr-un laborator, sau de Mama Natura intr-un tufis. Proprietatile sale chimice si biologice depind de structura sa moleculara si singura modalitate de a evalua acestea este prin experimente adecvate. ”El observa ca chiar si apa este un produs chimic si ca substantele toxice precum cianura pot fi gasite in natura. El indeamna consumatorii sa adopte o abordare mai nuantata atunci cand decid ce produse de ingrijire a pielii sa cumpere, deoarece nu tot ceea ce este fabricat intr-un laborator este daunator, la fel cum nu totul este natural pentru tine.

Caroline Hirons, medic estetician si consultant principal in piele, este de acord. Ea a declarat pentru Refinery29 ca presiunea pentru produse naturale de ingrijire a pielii a avut loc in ultimele doua decenii in Marea Britanie si au invatat multe. Ea comenteaza: „In timp ce noi, britanicii, ne-am intors la utilizarea substantelor chimice in frumusete, SUA a trecut in cealalta extrema si sunt ingrozita de efectele aparute.”

Comentariile sunt inchise.