10:04 pm - joi, 19 mai 2022

Primul pas pentru a rupe un obicei – III

„Orice comportament este condus de dorinta de a rezolva o problema. Uneori problema este ca observati ceva bun si doriti sa il obtineti. Uneori problema este ca intampini durere si vrei sa o ameliorezi. Oricum, scopul fiecarui obicei este sa rezolvi problemele cu care te confrunti. ”- James Clear ( Atomic Habits )

Daca vrei cu adevarat sa iti rupi un obicei din viata ta, trebuie sa inveti cum sa fii intentionat. Stabilirea intentiilor, urmarirea emotiilor si modul in care raspundeti la acestea, este cel mai eficient mod de a scapa de obiceiurile nedorite.

Si care este cel mai bun mod de a urmari emotiile, daca nu, tinand un jurnal?

Obiceiul bun de a jurnaliza zilnic iti ofera puterea de a-ti observa propriile ganduri si cum reactionezi la ele.

Obiceiurile tale actuale au fost invatate pe parcurs si pe cat de surprinzator pare – Pot fi neinvatate!

Procesul in 4 pasi pentru a sparge orice obicei
1. Fa-ti obiceiul invizibil
In timp ce jurnalizati, veti intelege ce situatii va declanseaza. Constientizarea este un factor important in tot acest proces. De exemplu, daca aveti obiceiul de a manca emotional de fiecare data cand va simtiti frustrat, suparat sau stresat, puteti inceta sa cumparati acele articole pe care le consumati intotdeauna in aceste situatii.

Nu pastrati bomboane sau bunatati in jur. Abtineti-va de la cumpararea de alimente nedorite. Alegeti mai sanatos in supermarket. Fii atent la ceea ce consumi.

Devii produsul mediului in care traiesti.

Comentariile sunt inchise.