9:41 pm - luni, 24 februarie 2020

Pedaland prin viata…

Unele lucruri aparent banale, precum tricicleta, inseamna mai mult decat credem.

Astazi ma uitam la TV, zappand aiurea, fara nicio tinta precisa. De fapt, e si greu sa cauti ceva anume cu o telecomanda in mana, pentru ca de multe ori am impresia ca toate televiziunile au aceeasi grila stupida de programe.

Pana cand am ajuns la un post care difuzeaza numai muzica de colectie. Melodia in sine era destul de faina, desi daca as fi ascultat-o la radio probabil ca nu mi-ar fi atras atentia in mod special. Ceea ce m-a facut sa nu schimb postul a fost insa videoclipul, al carui regizor se pare ca s-a dovedit mai inspirat din punct de vedere artistic chiar si decat cel sau cei care au compus melodia.

In videoclip, un batranel statea asezat pe un fel de bicicleta ergonomica, cuplata la un dispozitiv de schimbare a decorului. Batranelul pedala de zor, iar in spatele cantaretilor decorul, un fel de tapet rulant, se schimba in continuu, cu scene banale din viata unui om.

Asta m-a facut sa ma gandesc imediat, dincolo de alegoria evidenta pe care intentiona sa mi-o transmita regizorul videoclipului, la utilitatea invatarii deprinderii de a pedala. Batranelul stia sa pedaleze probabil de cand invatase sa mearga, iar asta il ajuta acum sa ii faca pe ceilalti sa inteleaga sensul vietii.

Oare parintii, atunci cand cumpara prima tricicleta pentru copilul lor, se gandesc la acest lucru? Cred ca nu. Pentru un parinte tricicleta este una din primele bucurii majore pe care o poate face copilului sau, vazand in asta doar un capriciu al varstei sau o simpla jucarie pe care trebuie sa o aiba si el ca toti copiii.

De fapt, o tricicleta este mult mai mult decat atat. Este inceputul unui lung drum pentru copilul tau. A invata sa pedaleze este la fel de important ca a invata sa mearga. Pentru ca dupa ce va pedala pe tricicleta, va sti sa pedaleze pe bicicleta. Si se va obisnui apoi cu pedalele masinii.

Dar, cel mai important, astfel va invata sa pedaleze prin viata. Iar pentru asta trebuie sa porneasca pe o tricicleta de calitate.

 

Comentariile sunt inchise.