12:00 am - duminică, 26 iunie 2022

O lectie buna de motivare

Motivatia este intr-adevar un lucru viclean. Am auzit cu totii si stim cu totii ca este adevarat. Niciun secret acolo. Adevarul este ca motivatia nu va fi acolo in fiecare zi. Uneori este greu sa nu crezi ca ceva nu este in regula cu noi, pentru ca nu avem pasiune sau motivatie zilnic. Cu toate acestea, este normal si este realist sa ne dorim sa avem asta. Ar fi mai benefic pentru bunastarea noastra sa ne retragem creierul si sa ne gandim la el intr-o lumina noua.

Fiti constienti de gandurile voastre
Cat de des ati auzit „ganditi-va despre gandurile voastre”? Era posibil sa te confunde? Sau poate suna cliseu si nu esti despre asta. Este ceva ce spun oamenii enervant de pozitivi. Gandirea la gandurile dvs. va poate ajuta in cateva moduri:

– Cu constientizarea modului in care reactionezi la anumite situatii

– Cu constientizarea actiunilor tale si cu raspunsul initial pe care il ai cu orice apare in viata ta

– Cu constientizarea modului in care anumite lucruri te fac sa te simti si de ce te face sa te simti asa

Schimba-ti gandurile
Cand vine vorba de a te motiva pentru ceva (un loc de munca, o rutina de sanatate), gandurile tale initiale ar putea fi …

  • „Nu sunt suficient de bun.“
  • „Am fost respins de prea multe ori.“
  • „Intotdeauna am renuntat, de ce incerc din nou?“
  • „ Voi fi atat de stanjenit daca nu merge. ”

Vezi ce faci acolo? Iti stabilesti asteptarile scazute pentru tine. Va tineti de convingerile si gandurile limitate pe care le-ati purtat atata timp incat le credeti. Cu toate acestea, nu sunt adevarate. Acum, puteti fi constient de gandurile dvs. initiale si reactiile la oportunitati. Intreaba-te DE CE le simti si de ce ai tendinta sa le crezi. Dupa ce ati examinat cu atentie aceste intrebari si ti-ai dat seama de raspunsuri, puteti incepe sa vedeti cat de gresite sunt gandurile sau cat de grele fac lucrurile pentru voi. Imediat ce poti fi constient de acele ganduri negative si cat de mult te-au retinut, poti exersa sa le inchizi.

Comentariile sunt inchise.