7:30 am - duminică, 25 august 2019

O bucatarie sustenabila

In timp ce am crescut cu vecinii minunati hippie care au compostat resturi alimentare si si-au trimis copiii la scoala cu aceeasi punga de ziplock pe care o spalau dupa fiecare utilizare, parintii mei erau mult mai permisivi. Aceasta intelegere a continuat pana acum cativa ani, cand mi-am dat seama ca nu-mi fac griji pentru mediul inconjurator si ca nu mai era un lux pe care-l puteam permite.

Odata ce am decis sa iau in serios salvarea planetei (un recipient reutilizabil la un moment dat), mi-am gasit sarcina descurajanta cu o bataie de disperare, mai ales atunci cand a venit vorba de bucataria mea. Tot ce am vazut era un munte de plastic de unica folosinta si doua si jumatate de decenii de obiceiuri inradacinate care erau departe de a fi ecologice. Daca ati considerat ca traiti intr-un mod oricum, doar nu sustenabil, ati putea avea ganduri similare, cum ar fi „Unde sa incep?” Si „Cum pot face diferenta doar prin eliminarea foliei de staniol!” Nu sunteti singuri!

Orice schimbare mica pe care o faceti are un impact.

Gandeste-te, daca fiecare persoana din lume a hotarat ca ar putea opri milioane de gunoaie cu o simpla decizie, ar face-o? In doar o zi!

Cand am inceput sa schimb lucrurile, lucram in domeniul de vanzare cu amanuntul, plateam salariu la salariu si ultimul lucru pe care mi-am dorit sa cheltuiesc bani in plus erau sacii reutilizabili. apoi, cand am ajuns sa imi permit m-am gandit la toate efectele benefice asupra mediului si la lucrurile neinsemnate pe care totusi alegeam sa dau banii inainte. De atunci, inca gasesc mai multe modalitati de a trai in mod sustenabil si citesc blog-uri de specialitate.

Mergem spre progres, nu spre perfectiune. Inainte sa va dati seama, vei avea o bucatarie care rivalizeaza una hippie din Portland, de a treia generatie.

Comentariile sunt inchise.