5:47 pm - luni, 18 ianuarie 2021

O afacere se construieste mai simplu cu o firma de transport marfa

Pentru o afacere de succes este nevoie de trei lucruri: o idee geniala si productiva, o suma de bani pentru pornire si o suma de parteneri de incredere. Fiecare dintre aceste lucruri sunt in egala masura de importante, esentiale, as spune, pentru reusita unei afaceri, prin reusita insemnand dezvoltare si profit, ceea ce, de fapt, isi doreste orice manager.

O idee geniala porneste, de cele mai multe ori, dintr-o nevoie. Una din prietenele mele cele mai dragi, mutata de curand intr-un oras de provincie maricel s-a izbit intr-o zi de urmatorul neajuns: nu gasea fructe si legume proaspete la indemana si pietele orasului erau nu doar foarte putine, dar si destul de slabute din punct de vedere al ofertei. Cand mi-a povestit ca vrea sa isi deschida un fel de aprozar, initial nu mi s-a parut o idee chiar atat de buna, pentru ca eventualul profit era supus perisabilitatii si, personal, mi-ar fi teama de o asemnea investitie. Incet-incet insa, lucrurile au inceput sa se contureze. Nu vorbim de un aprozar ca pe vremuri. Prietena mea vrea un magazin cochet, cu produse asezate in cosuri cu nuiele, cu vanzatori care sa poarte cu totii aceeasi uniforma, cu program incluziv sambata si duminica. Pe langa fructe si legume proaspete, are de gand sa comercializeze gemuri, dulceturi, zacusca, produse facute in casa, toate sub acelasi brand. Cam asta apropo de partea cu ideea.

Stiam ca are o suma de bani pusa deoparte, deci inca una dintre probleme era rezolvata. Era dispusa sa renunte la economiile ei, sa le riste pentru o idee in care credea. Numai viitorul ne va spune daca a procedat sau nu bine, dar sunt oameni care evolueaza in cariera mult mai bine pe cont propriu decat lucrand sub comanda unui sef sau patron. Poate ca si prietena mea era un din ele.

Ultimul aspect la care a trebuit sa se gandeasca a fost cel al partenerilor: de unde va cumpara produse proaspete? O lunga perioada a anului putea sa apeleze ( si discutase in acest sens) la taranii cu gospodarii in satele din jurul orasului sau de resedinta. Distanta era mica, deci usor de adus, cel putin in anumite perioade ale anului, dar primavara foarte devreme sau iarna nu avea de unde sa le procure decat din strainatate. Din fericire a gasit furnizori si acolo, gratie unei rude care plecase la munca si a gasit, de asemnea si solutia de transport marfa din Spania cu o firma cum este, de exemplu, Express Tran.

Odata toate aceste aspecte discutate si puse pe hartie, nu mai raman decat actele de intocmit si sa treaca la treaba.

Comentariile sunt inchise.