8:30 am - duminică, 25 august 2019

Motivele care ne indeamna catre achizitiile de componente pentru calculator sau laptop

Produsele electronice sunt intr-o continua fluctuatie – apar alte device-uri noi, cele vechi se transforma, altele dispar. Mai mult de atat, unele pot sa fie imbunatatite prin achizitia si inlocuirea unor componente. Acestea au preturi accesibile, iar noul mod de functionare va dovedi schimbarea efectuata. In acelasi timp, inlocuirea majoritatii componentelor nu este un procedeu dificil – multe din aceste piese putand fi instalate cu foarte putin cunostiinte IT. Calculatoarele personale au fost construite in acest mod, astfel incat upgrade-urile sa se realizeze usor, fara complicatii.

Alteori, in aceasta gama de produse unii comercianti adauga si componente precum adaptoarele, conectorii, mufele sau cablurile ce transforma semnalul dintr-un tip intr-un altul; alteori, tot la rubrica de componente pentru PC mai sunt trecute si accesoriile – precum unitatile optice externe, cabluri de conectare, periferice si asa mai departe.

De aceea, indiferent de magazinul pe care il vizitati, fie in mod fizic fie online, acordati un anumit timp familiarizarii cu clasificarea fiecaruia. In mare, cand se denumesc componente, ceea ce majoritatea oamenilor recunosc sunt acele produse, care intocmai ca si numele lor intra in componenta, in interior adica : placi video, placi audio, de retea, memorii RAM, hard-diskuri, unitati optice, procesoare, placi de baza.

Chiar daca intra la rubrica componente laptop si aici sunt necesare produse de acelasi tip – pana la urma modul de functionare al unui laptop nu difera de cel al unui calculator personal – e vorba de acelasi principiu, doar la alte dimensiuni; un laptop este construit pe principiul mobilitatii si al usurintei in utilizare – cat mai putin loc, o greutate cat mai redusa si totusi eficienta cat mai mare. Cel mai adesea, oamenii isi cumpara o noua tastatura laptop, isi inlocuiesc display-ul atunci cand cel vechi se sparge sau se zgarie vizibil, ori opteaza pentru un incarcator compatibil cand raman fara un cablu de alimentare functional.

O metoda de a ramane la curent cu ultimele noutati in domeniu IT este apelarea la publicatiile specializate online sau tiparite. Upgrade-urile sau achizitiile de acest gen nu trebuie realizate doar cand ceva anume se defecteaza ci ori de cate ori observati ca aveti nevoie de ceva mai mult, de o viteza mai mare, de un spatiu de stocare superior si asa mai departe.

Comentariile sunt inchise.