10:05 pm - sâmbătă, 25 iunie 2022

Moduri prin care va puteti imbunatati raporturile de comunicare in relatie

Oricat de stabila este o relatie, exista intotdeauna loc pentru imbunatatire. Taramul comunicarii este o zona: multe cupluri au dificultati in a comunica ceea ce au nevoie si doresc unul de celalalt, ceea ce poate duce la discordie. Nu este vina ta ca este atat de dificil – emotiile intra adesea in joc si deraieaza discutiile. Nu lasa un decalaj in comunicare sa stabileasca intreaga relatie si sa o duca in afara cursului. In schimb, va puteti imbunatati abilitatile astfel incat sa va simtiti auzite in conversatii. Iata cateva moduri pe care le puteti pune in practica:

Faceti conversatie
Multe cupluri, in special cele care au fost impreuna de ani de zile, se simt ca si cum ar sti totul despre unul pe altul. Dupa o munca de o zi, s-ar putea sa nu intri in conversatie – stii deja ce s-a intamplat. Cu toate acestea, dobandirea si discutiile mici sunt importante si semnificative pentru relatiile vechi si noi. In timp ce partenerul tau vorbeste despre ziua lui, ar trebui sa asculti, sa comentezi si sa pui intrebari pentru a afla mai multe. Arata ca asculti si, mai important, arata ca te intereseaza detaliile cele mai de baza ale vietii celui pe care il iubiti.

Evitati intreruperile
In timp ce ceilalti vorbesc nu este cazul sa ii intrerupeti. Sigur, puteti sa va indemnati la o pauza sau sa schimbati subiectul cand discutia se incheie. Dar este important sa asteptati randul dvs.: intreruperea arata ca nu sunteti 100 la suta angajati in conversatie, ceea ce este deranjat pentru celalalt. Mai mult, aceasta este o lipsa de respect si iubire.

Utilizati indicii de comunicare si contexte non-verbali
Data viitoare cand vorbesti cu partenerul tau, arunca-ti o privire buna asupra caracteristicilor sale fizice. Ceva la fel de simplu ca bratele incrucisate poate sa va convinga ca se simt inchisi sau defensivi. Daca partenerul dvs. nu va priveste, este posibil sa ii fie rusine de subiectul respectiv sau sa aiba probleme in a vorbi despre ceea ce se afla pe masa.
De asemenea, evaluati tonul partenerului dvs. Un volum escaladant inseamna adesea ca cineva se infurie sau este frustrat. Ar putea indica, de asemenea, ca nu intelege in totalitate ce incercati sa ii spuneti. Invatand ceea ce inseamna acesti indici subtile, veti obtine beneficii la fiecare discutie.

Oferiti sugestii atunci cand este necesar
Exista un timp si un loc pentru a va oferi sfaturi – si veti sti cand este momentul. Persoana care are nevoie de sfaturi le va cere si numai atunci ar trebui sa i le dati. Unul dintre pasii cei mai importanti de a va oferi sfaturi este sa asteptati pana cand dorinta celuilalt este exprimata.

Cu aceste mici trucuri puteti avea o mai buna relatie de comunicare si o relatie mai solida, care sa reziste armonios timp indelungat.

Comentariile sunt inchise.