4:53 pm - marți, 26 octombrie 2021

Miele va lansa in Romania o plita cu inductie cu hota integrata

Daca v-ati hotarat sa va cumparati o plita electrica cu inductie premium, Miele propune TwoInOne, o plita ce are incorporata si o hota. Aceasta a fost prezentata anul trecut si va ajunge pe piata din Romania anul acesta. Designul este destul de interesant si combina oarecum aspectul unei plite cu inductie obisnuita cu un aragaz clasic prin faptul ca are acele butoane tipice unui aragaz, astfel incat intensitatea temperaturii se poate regla prin rotire.

Avem practic o plita cu patru ochiuri despartite de o fanta a hotei care nu se inalta si care absoarbe aburii in jos. Aceasta poate fi reglata dintr-un buton separat insa datorita functiei Con@activity 2.0 puterea de evacuare a hotei se regleaza singura in functie de modul in care gatim, probabil de la temperatura de pe intreaga suprafata a plitei.

Pe langa performanta hotei plita in sine vine cu propriile performante. Aceasta are functia TwinBooster care ne ajuta sa nu mai asteptam dupa vasele mari sa se incalzeaza. Pur si simplu putem grabi procesul de incalzire, iar in functie de dimensiunea vaselor putem avea o incalzire aproape instanta.

La o prima privire plita pare a fi foarte usor de folosit deoarece nu este echipata cu foarte multe butoane. In fotografia de prezentare apare cu doar cinci butoane care par a se roti, dintre care unul este al hotei. Avem asadar cate un buton pentru fiecare ochi de gatit pe care teoretic nu ar trebui decat sa il rotim pentru a regla intensitatea temperaturii. Miele ne spune insa ca nu este nevoie sa reglam manual temperatura pentru ca datorita interfetei de utilizare SmartSelect aceasta se regleaza automat. Pur si simplu putem porni fiecare ochi si apoi comenzile de operare ne apar cu galben pe un ecran negru de sticla ceramica.

Ca aspect plita TwoInOne de la Miele pare foarte simpla si in acelasi timp destul de moderna. Latimea ei este de 80 de centimetri. Nu prea avem prea multe detalii in plus despre plita in afara faptului ca functia TwinBooster poate ajunge pana la 7,4 kW. Mult mai multe informatii avem despre hota, care se pare ca este destul de puternica, economica si silentioasa. Aceasta este vizibila doar partial. In mare parte se afla sub plita, insa nu ocupa foarte mult spatiu. In dulapul de sub ele se pot instala si sertare pentru a depozita vase.

Hota este prevazuta cu un filtru de grasime din otel inoxidabil, format din zece straturi. Acesta este detasabil si poate fi spalat in masina de spalat vase. Hota este de asemenea usor de curatat si nu trebuie sa ne facem griji legate de faptul ca putem varsa lichide in ea deoarece are o tava care opreste reziduurile.

Nu stim data exacta a lansarii in Romania insa stim ca atunci cand va aparea o vom putea cumpara in doua versiuni. Prima versiune se numeste KMDA 7774 FR si va avea un cadru din otel inoxidabil, iar cea de-a doua se va numi KMDA 7774 FL si nu va avea acel cadru, putand fi instalata la acelasi nivel cu surse de apa.

Comentariile sunt inchise.