2:23 pm - marți, 27 octombrie 2020

Ma tenteaza tare scuterele

Am admirat intotdeauna oamenii originali, cei care au curajul de a fi altfel decat turma din jur si nu se sfiesc sa o arate. Unii ar spune ca asa sunt si eu, dar, fara falsa modestie, nu cred ca este asa.
De exemplu in fiecare dimineata, cand plec la munca, mai exact pe cand stau in statia de autobuz asteptand masina, vad comun tanar trece pe lanaga mine, pe o trotineta din aceea pentru adulti. Este imbracat casual, are un rucsac in spate si in timp ce trece il invidiez pentru ca ajunge mult mai repede decat mine pana la metrou.
 Nu pot sa sufar traficul ingreunat si aglomeratia, cred ca v-am mai spus asta si cu alta ocazie. Nu conduc pentru ca nu imi place, desi am carnet si as putea sa imi iau oricand masina daca as considera necesar, dar nu cred ca se justifica o asemenea cheltuiala cu benzina sau motorina, avand in vedere ca exista totusi, asa inghesuit si aglomerat, totusi metroul ca mijloc de transport. Insa mi-ar placea sa imi cumpar un scuter, ca sa fiu sincera. Imi pare o superachizitie, in sensul ca este mic, insa te poate duce rapid la destinatie. Cu el nu mai ai probleme cu traficul, pentru ca se poate strecura cam pe oriunde, iar la noi la job, in fata  cladirii de 18 etaje in care lucrez, exista un spatiu special amenajat pentru scutere si motociclete si oameni de paza care vegheaza si acest aspect, printre altele. Foarte priceputa nu sunt eu la aspecte tehnice, dar, din fericire, nici nu trebuie sa fiu, pentru ca exista magazine specializate de unde poti achizitiona asemenea jucarii si beneficiezi nu doar de un pret bun, ci si de sfaturi apropo de aceasta achizitie. Nu m-as da in laturi sa il cumpar chiar on line, pentru ca imi plac, de exemplu, scuterele MotorVip, atat ca design cat si ca pret.

 

Un scuter nu inseamna o cheltuiala prea mare, daca il compari cu o masina. Investitia este de mai putin de 1500 de euro si consuma foarte putin. Nu ai nevoie nici mcar de un loc de parcare sau de o asigurare costisitoare. In plus, dat fiindca te strecori cu el cu usurinta pe strada, nu se pune problema sa arzi combustibilul degeaba, blocat in trafic, asadar reprezinta o varianta foarte buna de transport catre job, de exemplu. Nu degeaba cei care livreaza pizza merg pe scutere, este stiut ca astfel patronii economisesc si bani si comenzile ajung cu cea mai mare rapiditate la destinatie.
Nu am vazut foarte multe femei pe scutere, este adevarat, dar exact asta m-ar face originala. Am multe colege care vin cu bicicleta la job, asa incat ma gandesc foarte serios sa le fac concurenta, in plus voi ajunge mai repede decat ele si mai odihnita.

Comentariile sunt inchise.