10:48 pm - sâmbătă, 25 iunie 2022

Iubind iubirea mea

Iubirea e un templu. Chiar si cand ti se da nimic, ai tot, pentru ca e tot ce ai, din ce a mai ramas. Stropii de luna, imuni la intuneric se lasa vaditi de umbra lor sclipitoare, desfigurata intr-un clipocit de rau sarat. Iubind iubirea, am renascut-o intr-o era palida, intr-o vraja efemera. Intr-un sir de zile margelate. Iubind amintirea iubirii mele, am reconstituit-o, certandu-ma cu timpul in care n-am putut-o macar negocia.

Iubind fotografia recenta a iubirii mele, am expus o noua istorie romantica. Cu zambete, cu stradute inguste, vapoare, ruine. Iubind greselile iubirii mele, mi-am dat seama ca sunt fericita cu calitatile ei. Iubind singuratatea cu iubirea mea, am cantarit ca nu e nevoie decat de doi. Ca de mana sau de bratul iubirii, lumea pare un prag putrezit, un labirint cu porti la tot pasul. Iubesc nervii iubirii mele.

Furia instantanee ma starneste. Intr-un plans pe care nu l-as putea intelege, daca nu as avea dupa ce zambi apoi. Iubesc idila iubirii mele, pentru ca din cand in cand imi pare noua. Si o plimb prin mine. Iubesc simfonia dezordonata a iubirii mele, pentru ca imi rastalmaceste notele. Iubirea iubirii mele. Un snitel rumenit in praf de stele. O indoiala spulberata de un adevar ascuns, dar adevar. Iubesc iubirea unui sfarsit de septembrie. Caci a ales sa ne despartim iubind iubirea mea.

Comentariile sunt inchise.