11:07 pm - joi, 25 aprilie 2019

Intelegerea eului

Eul este partea din mintea voastra care este legata de supravietuire si este responsabila pentru mentinerea in siguranta. Pentru ego, siguranta se gaseste in identitate, tipare si certitudine – toate acestea joaca un rol in auto-sabotaj. Eul nu recunoaste „bunul” sau „raul” sau daca o convingere ne limiteaza sau nu; tot ce stie este siguranta. Si exista siguranta in ceea ce este cunoscut.

Daca ti-ai operat toata viata cu identitatea copilului supraponderal – oricat de neplacut sau de suparator ar putea fi – tot creierul tau ego stie ca poti supravietui. Este sigur pentru ca ati dovedit-o pana acum. Orice afara din acea identitate nu este sigur deoarece este necunoscut. Astfel, comportamentele dvs. de comportament vor reflecta ceea ce credeti ca este adevarat despre dumneavoastra. Atunci cand schimbati aceste tipare ale comportamentului, ego-ul se infricosa pentru ca identitatea ta este periclitata si va arunca toate opririle spre a te intoarce in aliniere cu identitatea ta – criticul tau interior devine salbatic, te imbolnavesti sau te ranesti, tu gasesti scuze pentru a nu se lipi de el, etc.

Mintea voastra subconstienta va saboteaza eforturile pentru ca va bateti pe un teritoriu necunoscut si ceea ce este necunoscut sau nesigur este nesigur pentru creierul vostru ego.

A crea o schimbare si o transformare durabila in viata noastra ne cere sa examinam si sa ne schimbam mai intai identitatile, valorile si credintele noastre, precum si doua lucruri: relatia noastra cu necunoscutul si relatia noastra cu esecul.

Pasul 1: Obtineti cu adevarat clar ceea ce doriti
Nu este suficient sa stabiliti un obiectiv cum ar fi „pierdeti 10 kilograme” si lasati-l la asta. Pentru ca nevoia de identitate a ego-ului nostru sa fie satisfacuta, trebuie sa creem o intreaga identitate in jurul acestuia. Luati intrebari cum ar fi: Cum va veti simti in corpul vostru cand ati pierdut cele 10 kilograme? Ce va fi diferit in privinta obiceiurilor si rutinelor tale? Ce lucruri veti aprecia si prioritizati?  Pictati o imagine completa despre cine veti fi si despre ce va arata viata dvs. atunci cand ati atins acest obiectiv.

Pasul 2: Importati noua versiune a dvs. imediat
Schimbarea identitatii noastre nu se intampla peste noapte. Ceea ce trebuie sa facem este sa creezi dovezi care sa dovedeasca ego-ului ca aceasta noua identitate este sigura. Va ajuta sa scrieti un scenariu in prima persoana, timpul prezent al unei zile din viata voastra simtind atunci cand ati atins acest scop.

Cititi-va zilnic, vizualizati-va traind-o si creati unele afirmatii care incep cu „Eu sunt” sa va repet pe tot parcursul zilei (repetarea este importanta).

 

 

Comentariile sunt inchise.