10:41 pm - vineri, 3 iulie 2020

Informatii utile despre polistirenul expandat si cel extrudat

Cel mai probabil, diversitatea versiunilor existente in magazinele de profil intruchipeaza un raspuns la obiect, mai ales daca ne gandim pentru o secunda la faptul ca putem alege nestingheriti grosimi cuprinse intre 1, respectiv 20 de centimetri. Formatul sub care il putem identifica este acela de placa, el servind preponderent la izolatia exterioara a cladirilor noi sau a celor ce urmeaza un program de reabilitare, insa poate fi utilizat cu succes si la modelarea termoizolatiei din zona mansardelor.

Proproietarii de imobile publice sau private care doresc sa se bucure pe deplin de avantajele placajului cu polistiren expandat sunt invitati sa aleaga din stocurile depozitelor de specialitate grosimi de minimum 10 centimetri, asta in cazul in care vizati o izolatie exterioara efectuata in parametri optimi.

Preturile sunt dintre cele mai competitive, majoritatea comerciantilor sau a producatorilor oferindu-va informatii pretioase ce detaliaza valorile conductivitatii termice, dar si alte detalii legate de compozitia si solutiile care au fost aplicate pentru a genera un randament superior. Grafitul este una dintre substantele utilizate tot mai adesea pentru tratarea eficienta a placilor de polistiren care urmeaza sa fie implementate in mediul exterior, printre avantajele acestei tehnici numarandu-se imbunatatirea clara a proprietatilor termoizolatoare.

Cand alegem polistirenul extrudat?

Desi acest material este recunoscut si apreciat la scara larga pentru  fiabilitatea sa impresionanta dar si pentru rezistenta uluitoare la intemperiile exterioare, el nu este recomandat pentru izolarea fatetelor unei cladiri. Care este argumentul pentru aceasta lipsa de compatibilitate? Nimic mai simplu, afirma specialistii.

Chiar daca polistirenul extrudat reprezinta o bariera optima impotriva temperaturilor vitrege, dar si un strat impermeabil la transferul umiditatii sporite, acest reuseste totusi sa capteze vaporii la interior si sa provoace igrasie in locuintele autohtone. Din aceasta cauza, el este ales mult mai frecvent la izolatiile subsolurilor, ale fundatiilor sau la protejarea termica a pardoselilor supuse la un trafic constant.

De asemenea, el se dovedeste extrem de util in situatiile mai putin prietenoase cu structura clasica a polistirenului expandat si anume fluctuatiile intre temperaturile extreme, sau momentele de inghet – dezghet. Acest avantaj se datoreaza intr-un procentaj incredibil structurii sale celulare inchise, spre deosebire de ansamblul constructiv dechis ce defineste polistirenul expandat.

In pofida coeficientului satisfacator de transfer termic, dar si a faptului ca structura sa este impenetrabila de razele soarelui, polistirenul expandat nu se foloseste la o scara atat de larga tocmai pentru ca nu permite ventilatia in spatiul respectiv, lucru care ii estompeaza si rezistenta ulutioare la agentii chimici nocivi precum acizii, bazele sau alcoolul.

Comentariile sunt inchise.