7:44 pm - sâmbătă, 18 septembrie 2021

Incepe sa rezolvi lucrurile ca o persoana atenta la detalii

O persoana orientata pe detalii nu observa fiecare mic detaliu, dar aceasta persoana se concentreaza si analizeaza detaliile in mod diferit. Trasatura este gandita ca fiind de prindere a detaliilor minuscule. Cand auzim acest lucru, ne gandim ca suntem extrem de atenti. Credem in mod fals ca aceasta persoana are un ochi tare bazat doar pe instinct.

Orientarea spre detaliu este mai degraba o trasatura directionala decat un instinct pur sau un sentiment intestinal. Detaliile sunt folosite ca un ghid pentru avansarea intr-o situatie. Inteles, mai degraba decat instinctul pur, oamenii orientati spre detalii isi dau seama la ce sa se concentreze. Daca stim cu totii sfaturi pentru a fi mai orientate spre detalii, am avea mult mai usor sa rezolvam situatii care necesita o solutie imaginativa.

Aceasta abilitate poate aduce beneficii situatiilor intalnite in viata personala si profesionala. Rezolvarea unei situatii intr-o maniera orientata spre detaliu va poate salva o durere de cap si, eventual, puteti face sarcinile mai usor de gestionat.

Depasind valoarea nominala
Intotdeauna incepeti la valoarea nominala. Inainte sa priviti mai profund intr-o situatie, ar trebui sa aveti o idee despre ceea ce va uitati. Obtineti mai intai faptele. Valoarea nominala este evidenta. Verificati detaliile care va stau la dispozitie in mod clar. Dupa ce observati evidentul, incepeti sa va saturati mai adanc si luati mai multe note observabile. Incercati sa observati stratul sub suprafata.

De exemplu, decizia privind o intalnire pentru un proiect implica gandirea cand calendarul nu se ciocneste, cat timp va avea loc intalnirea si o locatie. Atunci cand va ganditi la o locatie, puteti lua in considerare unde va fi urmatoarea destinatie a tuturor. Intalnirea la o locatie care nu este departe de cea mai apropiata destinatie a membrilor echipei le permite sa ramana mai mult timp, ceea ce inseamna ca mai mult timp poate fi cheltuit pe proiect.

Categorizarea detaliilor
Amintiti-va, oamenii orientati spre detalii isi dau seama la ce sa se concentreze. Organizarea situatiei este o modalitate excelenta de a examina problema. Gruparea va permite sa alegeti detaliile de analizat. Acest lucru ajuta, de asemenea, la gasirea unor comunitati si modele. Separarea detaliilor in grupuri ajuta la analiza. Brainstorm modul in care informatiile actuale sunt utile. Notati informatiile pe care nu le aveti si daca informatiile actuale ar putea fi legate de ceea ce lipseste.

Verificati optiunile
Testati-va optiunile unul cate unul pentru a vedea daca rezolva sau progreseaza spre rezolvarea situatiei. Dupa eliminarea detaliilor inutile, cele mai relevante optiuni vor ramane. Utilizati aceste optiuni pentru a modifica situatia. Optiunile ramase simplifica situatia, ceea ce inseamna ca aveti o situatie mai mica de rezolvat.

Acum puteti vedea o situatie diferita. Fiind capabil sa se intoarca, verificati detaliile dvs., iar conectarea punctelor ofera o perspectiva diferita. Nu trebuie sa stiti totul, dar puteti distinge ceea ce este important. Acesta este motivul pentru care unii oameni considera ca sunt plictisitori orientati spre detaliu. Invatati sa va concentrati asupra a ceea ce este important si realizarea a ceea ce trebuie facut va fi mai simplu.

Comentariile sunt inchise.