8:10 am - duminică, 31 mai 2020

Incepe sa crezi in abilitatea ta de a reusi

Am auzit despre oameni care pornesc de la nimic si se ridica la un succes incredibil in fiecare zi. Povestile lor se afla adesea in mintea noastra ca fiind inspirate, inaccesibile sau norocoase. Cand vine vorba de a ne gandi la tot ceea ce ne dorim de la viata, multi dintre noi ne oprim doar la a visa. Avem temeri paralizante care ne impiedica sa facem mai mult decat atat. Aceste temeri sunt uneori complet evidente. De multe ori putem arata exact de ce nu putem face un anumit lucru vreodata. In alte situatii, nu exista nici un motiv real care sa ne impiedice reusita. Daca am putea vedea lucrurile dintr-o perspectiva diferita, nu ar dura mult inainte de a incepe sa ne dam seama ca nu credem ca suntem capabili sa facem acest gand sa infloreasca. Poate ca aveti o convingere despre voi insiva care va retine de la incercarea de a incepe ceva nou.

E prea riscant, costa prea mult timp sau bani; nu crezi ca esti destul de inteligent; ti-e frica de esec, pentru ca nu ai castigat niciodata; este prea greu; oamenii nu te plac; nu te poti conecta foarte bine cu ceilalti; oamenii te vor judeca; cine te crezi; este prea greu; nu aveti idee de unde sa incepeti etc. Toate aceste motive care vin sa te opreasca din drumul spre reusita sunt credinte pe care le-ai construit de-a lungul timpului. Sunt credinte pe care cineva le-a spus sau cuvinte pe care le-ai auzit supuse de altii despre ei insisi. Undeva de-a lungul drumului, v-ati hotarat sa credeti aceste ganduri, fie ele ale  dvs., fie ale altora.
Diferenta dintre cei care au pornit de la nimic si au continuat sa-si traiasca cea mai mare viata este ca, intr-un anumit moment, ei au reusit sa treaca peste acele ganduri si credinte. In cei care fac visele sa devina realitate, exista un sentiment de incredere in cine sunt si care sunt abilitatile lor. Lumea din jurul lor nu le-a schimbat opinia. Este posibil ca ei sa nu fi avut pe cineva care sa-i sprijine sau sa-i inveseleasca pe parcurs.

Cei care au reusit, au reusit sa-si dea seama de ce sunt capabili si nu au grija de ce crede restul lumii. Sunt capabili sa aiba increderea sa iasa si sa incerce ceva nou si sa nu se teama de esec. Ei nu se tem de o deziluzie, pentru ca raspund numai la ei insisi.

Nu aveti nevoie de validare pentru a face ceea ce trebuie sa faceti, pentru a va atinge obiectivele. Cand ne simtim nevrednici de succes sau chiar si cand visam la succes, aceasta este o credinta si nimic mai mult. Nu este real, este un gand  si cu o munca consistenta, gandurile pot fi schimbate. Obiective, dorinta, munca grea, viziune si credinta. Acestea sunt toate lucrurile de care aveti nevoie. Nimeni nu este mai special decat oricare altul. Nu asteptati ca stelele sa se alinieze sau altcineva sa creada in tine. Nu mai asteptati deloc. Nu-ti spune ca nu esti destul de bun. Nu credeti credintele limita ale altora. Sunteti vrednici si sunteti mai mult decat capabili. Trebuie doar sa gasiti calea care va va duce acolo si sa credeti ca se va intampla. Este o munca grea, dar nu este mai dificila decat sa traiti o viata pe care nu vi-o doriti.

 

Comentariile sunt inchise.