11:55 pm - luni, 24 februarie 2020

Importanta jocurilor online in lumea micutilor nostri

Fara doar si poate, copilasii nostri sunt atrasi intr-o maniera placuta de joculetele vesele, cu o cromatica exuberanta, dar si cu o actiune suficient de captivanta astfel incat interesul lor sa ramana la fel de puternic pe tot parcursul jocului. Majoritatea parintilor sunt destul de reticenti in momentul in care se gandesc la efectele pozitive ale aplicatiilor video pe calculator, crezand mai degraba ca acestea le induc micutilor doar o dependenta nedorita si, nicidecum, nu aduc un plus dezvoltarii lor personale.

Si totusi, specialistii ne-au demonstrat in nenumarate randuri faptul ca jocurile pe calculator se pot dovedi utile in viata micutilor nostri, mai ales daca acestea sunt selectionate corespunzator varstei. Iar pentru ca relatia parinte – copil este una stransa, mai ales in perioada copilariei si a adolescentei, influentele pe care adultii le manifesta asupra copilasilor lor vor fi decisive in formarea noilor personalitati.

Ce joculete alegem pentru varstele fragede?

O intrebare care isi gaseste cu usurinta raspunsul, mai ales ca internetul zilelor noastre abunda in joculete spectaculoase, colorate, apretate cu un puternic spirit educational. Care sunt acestea? Ei bine, pentru primii ani din viata sunt recomandate aplicatiile online minimaliste, care aduc in prim plan lumea animalelor domestice, diverse forme geometrice, dar si firul narativ al unor povesti nemuritoare. Optiunile sunt numeroase in mediul online, iar rolul parintilor grijulii este acela de a selecta chiar aplicatiile video ce pot aduce un plus imaginatiei si creativitatii micutilor lor.

Iar daca varsta la copilasul era atras de jocurile de colorat sau de cele cu forme geometrice a trecut cu brio, atunci dumneavoastra ii puteti indrepta atentia catre acele jocuri cu bile online, ele fiind ideale in stimularea indemanarii si a gandirii obiective. Chiar daca primele momente in care micutul va experimenta un astfel de joculet nu vor infatisa o viteza de reactie uimitoare sau grozave abilitati de indemanare, odata cu acomodarea vor aparea si rezultatele mult asteptate.

Jocurile cu bile nu se adreseaza doar micutilor cu varste fragede, ci sunt apreciate si de copilasii ce vor atinge in curand pragul de 10 ani. Mai mult decat atat, daca ar trebui sa ne gandim pret de cateva clipe la jocurile cel mai adesea accesate de publicul matur am realiza faptul ca jocurile cu bile se regasesc printre preferatele acestora. De ce isi conserva ele un asemenea grad de popularitate? Raspunsul este deosebit de simplu. Sunt intuitive, ne starnesc imaginatia, ne permit exersarea abilitatilor de reactie intr-un timp limitat si aduc intotdeauna ceva nou in desfasurarea lor. In momentul actual avem la dispozitie numeroase variante de jocuri cu bilute, unele minuscule, altele supradimensionate, fiecare dintre acestea fiind unice in felul lor.

Asadar, singurul sfat cu adevarat obiectiv pe care specialistii il pot acorda parintilor contemporani este ca acestia sa le indrume micutilor atentia doar catre aplicatiile online educative, de strategie sau de creativitate. Mai tarziu, cand acestia isi vor dezvolta pe deplin spiritul intuitiv si cel de coordonare spatiala, le puteti aduce in colectie si joculete de actiune sau, de ce nu, aplicatii care ii ajuta la scoala.

Comentariile sunt inchise.