10:43 pm - joi, 25 aprilie 2019

Gasiti-va inspiratia cand ramaneti fara ea

Expuneti-va mai mult culturii
Scriitorii buni citesc foarte mult. Pictorii viziteaza targurile de strada si muzeele de arta – sau pur si simplu umblati in natura pentru a va apropia de univers. Reclame de toate tipurile se pierd in carti, filme si emisiuni de televiziune. Chiar si jocurile video au venit in propriile lor ca pietre de creatie in unele cazuri.

Daca va aflati intr-o rutina creativa, nu este nimic in neregula cu implicarea in contributiile altcuiva la cultura. Probabil ca o faceti oricum, dar incercati sa o faceti cu o minte deschisa si cu o inima deschisa, in loc sa va ganditi la escapism. Duceti-va  sa vedeti o opera sau o piesa. Deschideti o noua carte. Chiar si vizionarea muzicii live este o modalitate excelenta de a viziona oamenii si de a va expune personalitati colorate si noi perspective.

Amintiti-va ca productivitatea neobosita este practic imposibila. Deci, cand va simtiti ca productia dvs. creativa nu este ceea ce ar trebui sa fie, retineti ca nu este nimic in neregula cu usurinta si investitia in lucrarile creatoare ale altcuiva. Veti vedea, auziti sau cititi ceva care da drumul la imaginatie. Daca ati fi fost autorul acestei carti, ce ati fi facut diferit? A existat o modalitate mai buna de a trage acea lovitura?

Ar trebui sa va saturati viata cu expresie creativa si artistica daca doriti sa creati cu incredere.

Uitati de timp pentru o vreme
Da, veti avea cazuri in care nu este posibil sa ignorati termenele limita. Dar pentru orice altceva – tot ce nu este sensibil in timp in viata – amintiti-va, majoritatea limitelor si termenelor pe care le-am stabilit pentru noi insine sunt inabusitoare. Daca credeti ca creativitatea dvs. nu a fost recenta pentru dvs., faceti un inventar mental si vedeti daca ati creat o anxietate inutila pentru dvs., traind pe durata procesului, stabilind obiective nerezonabile sau lasand presiuni temporale procesul creativ delicat.

Sigur – viata este scurta. Dar este destul de lung pentru a va permite sa va bucurati de ceea ce faceti fara un simt artificial de urgenta. Timpul merita luat, daca va permite sa explorati incet noi cai pentru interese vechi. Cine stie? Cand faceti ceva din dragoste, in loc de faptul ca ar trebui sa „impliniti” ceva concret, nu mai spuneti ce ati putea descoperi despre interesele voastre – si despre voi insiva.

Comentariile sunt inchise.