10:02 am - miercuri, 29 ianuarie 2020

Gasirea unui mentor la munca

Indiferent de talentul pe care il posedati in domeniul dvs., ajustarea la un nou loc de munca poate sa necesite inca mult timp si efort. Una dintre cele mai bune metode de a va imbunatati rapid performanta de lucru in timp ce invatati regulile nerostite ale drumului este gasirea unui mentor. Cum sa cautati unul intr-un mediu de lucru nou?

Puteti adopta comportamente care incurajeaza gasirea unui mentor de birou. Mai multe studii indica faptul ca mentoratul la locul de munca imbunatateste productivitatea si ca un astfel de program mareste si moralul, astfel incat angajatorii ar trebui sa stie ca merita sa va ajute sa gasiti un mentor si ar trebui sa fie receptivi in acest sens. Iata cum sa incepeti procesul:

Nu doar imbratisati diversitatea, traiti-o
Incercati sa alegeti pe cineva diferit de dvs.. Lucrul cu cei din diverse medii ne ajuta sa ne deschidem mintile si sa vedem lumea intr-un mod nou. Cand vine vorba de rezolvarea problemelor dificile la locul de munca, cu cat sunteti mai dispusi sa ganditi in afara casetei proverbiale, cu atat este mai probabil sa gasiti rapid o solutie.

Creati flexibilitate ori de cate ori este posibil
Mentorarea la locul de munca functioneaza cel mai bine atunci cand este convenabil ca ambele parti sa atinga baza atunci cand este nevoie. Daca angajatorul dvs. ofera programe flexibile, incercati sa gasiti pe cineva care are un program similar cu cel al dvs. Este mult mai usor sa puio intrebare rapida cand apare in minte decat sa scrieti o lista lunga de lucruri pentru a le discuta mai tarziu.

Incercati o abordare non-ierarhica
Alegerea unui mentor cu o nota de salarizare diferita va poate ajuta sa va deplasati in cariera, dar va poate ajuta sa abordati problemele de la locul de munca cu o mai mare creativitate. Stiind cum se vor intoarce lucrurile la diferite niveluri ale unei organizatii, va va oferi un sentiment mai puternic al misiunii generale a companiei.

Comentariile sunt inchise.