8:35 am - duminică, 25 august 2019

Fufele şi-au tras tarif de taxi

Paradoxurile romaneşti continuă să lase în urma lor stupoare şi putoare de prostie: ultima fiţă în materie de muzică este a vedetistelor cu fustiţe scurte, care cer bani de taxi pentru deplasarea lor la concertele din ţară.

S-au stabilit deja preţuri, nu se încheie contracte fără stipulări de taxi-tarif, nu se acceptă refuzuri din partea organizatorilor ori lamentări că e criză. Meseria-i meserie şi trebuie făcută ca la carte. Doar sunt artiste; ele nu se târguiesc cu una cu două cu toţi ţăranii primari de prin vâlcelele unde sunt invitate să râgâie din talentul lor înmulţit cu zero. Şi cu silicoane în părţile moi.

Anna Lesko are preţ de cursa externă, 1,8 lei pe kilometru, Delia, ceva mai modestă şi mai realistă, percepe exact cât taxi Speed, 1,4 lei, scrie un ziar de scandal.

Eu zic că e bine să-şi vândă pielea atât de scump aceste domnişoare, dat fiind faptul că, fie iarnă, fie vară, ele tot în pielea goală concertează. Nu m-ar mira ca peste câţiva ani să pună taxă pe centimetru pătrat de piele arătată şi pe minute cu fanii în spatele cortinei.

La fel de bine şi de liniştitor e faptul că guvernul taie şi spânzură bugetul, taie alocaţiile copiilor cu părinţi avuţi (ceea ce nu e rău deloc, dar e discriminatoriu) – un fel de praf în ochi care să ne arate că nu se doarme în şedinţele de guvern, când problemele adevărate sunt ţinute sub perdea şi pensiile fericite ale unor piloţi cu pampersul la nădragi – altă compoziţie de praf în ochi, de data asta mult mai populistă.

Nu ştiu ce impozit plătesc fufiţele pentru câştigurile necurate pe care şi le vâră între puţinele haine pe care le poartă şi nurii bătătoriţi de trafic greu, însă sfidarea lor e cu atât mai mare cu cât impertinenţa unor câştiguri aşa de uşor realizate fac mari găuri în fiscul românesc.

Pensionarilor le tremură tabla de şah între degete, de teamă că nu vor avea cu ce să plătească cea mai mare regie din istoria României, iar fetiţele pun taxă pe deplasarea în ţară cu taxiul.

Nu numai că trăim într-o Românie imposibil de nesimţită şi care pute îngrozitor de atâta prostie, dar avem parte şi de gesturi de genul acesta care ne scârşnesc dinţii-n gură.

Şi ştiţi pe ce bani fac vedetele astea playbackul? Pe banii noştri, pe banii publici din primării

Comentariile sunt inchise.