11:46 pm - sâmbătă, 25 iunie 2022

Fiti empatici și spuneti adevarul

Practica empatia
In timp ce examinati ce s-a intamplat cu dvs., incercati sa vedeti situatia din punctul de vedere al celuilalt. Este posibil sa fiti suprasolicitat sau persoana care v-a ranit a facut asta in mod neintentionat? In unele cazuri, raspunsul evident nu este absolut, dar este inca o idee buna sa arunci o a doua privire. Parcurgerea acestui proces va ajuta sa intelegeti clar ce s-a intamplat, astfel incat sa il puteti pune in urma.

Spune cuvintele si da-i drumul
In cele din urma, decideti daca ii veti spune persoanei care v-a ranit ca o iertati. Deoarece acest proces este complet despre dvs., nu exista niciun motiv sa comunicati aceste informatii decat daca doriti. Daca alegeti sa nu va intindeti, spuneti-va cu voce tare: „Va iert” si permiteti-va sa credeti cu adevarat.

Oricat de greu am incerca, abilitatea de a ierta nu vine intotdeauna in mod natural. S-ar putea sa descoperiti ca trebuie sa repetati procesul de mai multe ori inainte sa puteti trece complet. Cu cat exersezi mai mult, cu atat va fi mai usor.

Pana la urma, intr-o zi, vei realiza ca sentimentele tale despre cum te-a tratat altcineva s-au schimbat intr-un mod profund. Atunci va sti ca veti stapani in cele din urma arta de a invata cum sa iertati.

Comentariile sunt inchise.