10:25 am - joi, 28 mai 2020

Exista un calculator perfect?

Inca de cand am terminat facultatea si am inceput sa imi caut un loc de munca m-am lovit de necesitatea detinerii unui calculator. Desi studiasem in domeniul uman, toate joburile pe care le gaseam cereau si experienta sau macar cunostinte in domeniul computerului, iar eu nu aveam foarte multa pentru ca nu aveam calculator acasa. Stiu ca suna a filme SF treaba asta cu a nu avea un calculator, dar eu vorbesc despre o perioada de acum 15 ani. Totusi, si in ziua de astazi, sa o recunoastem, sunt o multime de tineri care nu isi permit un calculator.

Exista o multime de cursuri on line care te-ar putea ajuta sa inveti foarte multe dintre lucrurile legate de calculator care ti se pot cere la un interviu, dar ca sa le poti invata trebuie sa ai neaparat obiectul muncii.

In mod cu totul gresit, tinerii din ziua de azi viseaza ultimele calculatoare lansate pe piata de marile firme producatoare, fara sa tina cont de mai multe aspecte. In primul rand este vorba de adaptarea nevoilor la posibilitati. Decat ultimul racnet in materie de tehnologie, mai bine un computer pe care ti-l poti permite, cum ar fi unul din oferta de calculatoare refurbished ale magazinelor on line. E adevarat, poate ca au o placa video care nu permite performante absolute in materie de gaming, dar, asa cum spuneam, este vorba de adaptarea nevoilor la posibilitati.

Si adaptarea nu se termina aici. O multime de oameni isi doresc un calculator scump, cu performante tehnice deosebite, care insa nu este justificat decat de moft sau de lispa de cunsotinte in domeniu, nu si de necesitatile lor. Adica, daca vrei sa ai acces de acasa la mail, la internet, sa scrii pe blog si sa discuti pe retelele de scoializare gen Facebook, nu ai nevoie de cine stie ce memorie sau placa de baza. 100% din calculatoarele de pe piata indeplinesc aceste sarcini cu brio si pe cel putin 70% ti le permiti cu usurinta, daca nu esti pretentios.

Trebuie sa cumperi numai ce ai cu adevarat nevoie sa folosesti, ca altfel, degeaba ai dat pe un computer 1000 de euro, daca ti-ai fi facut treaba foarte bine si cu unul de 150, tot se cheama ca ai facut o afacere proasta, pentru ca puteai sa achizitionezi cu diferenta de bani alte lucruri utile si necesare.

Eu am incredere in calculatoarele refurbished (si nu numai, in produsele refurbished in generala, daca stii de unde sa le cumperi: am mai luat expressor si matura electrica de acest tip) pentru ca au termen de garantie ca si celelalte, iar pretul este cu totul avantajos.

Voi ati cumparat vreodata un altefel de computer? Ati fost multumiti de afacerea facuta?

Comentariile sunt inchise.