10:32 am - joi, 28 mai 2020

Esti dependent de instagram?

A fi co-dependent cu Instagram inseamna mai mult decat sa vezi pe cineva cu care ai mers la liceu pe o plaja din Fiji si apoi sa-ti para rau pentru tine. Este vorba despre sentimentul ca valoarea dvs. de sine depinde de numarul de aprecieri si comentarii pe care le primiti la fiecare postare. Este vorba despre a te obseda pentru selfie-ul perfect si a-ti arata viata „perfecta” atunci cand orice altceva se destrama in jurul tau. Daca credeti ca puteti sa va aflati intr-o relatie nesanatoasa cu Instagram (sau cu orice alt tip de socializare), iata ce trebuie sa faceti:

Fii constienti
Toata schimbarea incepe cu constientizarea. Daca nu stiti, nu puteti schimba. Incepeti sa fiti mai constienti de cat timp petreceti pe Instagram si pe social media in general. Stergeti toate aplicatiile de social media de pe telefon. Puteti sa va conectati inca pe computer, dar este derularea interminabila a mintii pe care o facem pe linia Starbucks sau asteptam trenul care creeaza acest sentiment de nefericire. Trebuie sa inveti cum sa fii prezent in momentul prezent si sa incepi sa iei decizii bazate pe ceea ce ti se pare bine fata de ceea ce ar arata bine.

Deveniti voi insiva
A fi co-dependent nu se refera doar la cealalta persoana si la problemele lor. Co-dependentii prospera atunci cand au pe cineva sau ceva de care sa se concentreze si sa le pese, deoarece atata timp cat acea persoana sufera, nu trebuie sa se uite la propria lor durere. Daca ne uitam la noi insine nu este niciodata dragut si nu este niciodata distractiv … este necesar. Vrei sa ai o viata bogata si plina si vrei sa stii cine esti si ce te face sa vibrezi. Incepeti sa va intrebati „De ce merg la acest eveniment?” Sau „De ce postez aceasta fotografie?”, Astfel incat sa puteti incepe sa constientizati in privinta deciziilor si a alegerilor dvs. de viata.

Construiti incredere
Relatia ta de dependenta te-a doborat si trebuie sa iti dai seama cum sa te culegi si sa incepi din nou. O modalitate usoara de a-ti construi increderea este de fiecare data cand vrei sa intri pe Instagram, vreau sa-ti amintesti de un moment in care ai lovit cu adevarat fundul. Ai incuiat prezentarea. Ai dat cea mai uimitoare discutie. Ai semnat cu un client nou. Nu conteaza atat timp cat va permiteti sa va bucurati de memorie timp de cel putin 3-5 minute. Invata sa-ti „placa” propriile tale succese.

Comentariile sunt inchise.