8:03 pm - duminic─â, 16 iunie 2019

Ego vs intuitie

Toata lumea are capacitatea de a se adapta la intuitia lor. Cu toate acestea, este usor ca vocea intuitiei voastre sa fie inecata de vocile concurente din viata de zi cu zi, cum ar fi familia si prietenii, responsabilitatile zilnice si vocea eului tau.

Ce este ego-ul?
Psihologia defineste eul ca parte a mintii care este responsabila pentru analizarea realitatii voastre si afirmarea sentimentului de identitate personala. Functia principala a eului este sa va asigurati ca nevoile dvs. de baza de supravietuire sunt indeplinite: sa aveti hrana pentru a manca, sa va asigurati adapost si sa va evaluati mediul pentru a va asigura ca nu sunteti in pericol.

Ego-ul analizeaza viitorul si va impinge sa planificati ceva care nu sa intamplat inca. Ea revizuieste amintirile din trecut pentru a determina daca ati fi putut face ceva diferit in incercarea de a va imbunatati viitorul.

Eul si instinctul sau de supravietuire au fost perfecte pentru stramosii nostri de pestera, a caror viata de zi cu zi a constat in raspunsuri de lupta sau zbor. Astazi traim o viata mult mai sigura si mai organizata. Totusi, in lumea noastra moderna, ego-ul continua sa detina controlul deplin asupra majoritatii oamenilor. Acest lucru duce adesea la stres, anxietate si depresie.

Ce este intuitia?
Intuitia ta provine din sufletul tau. Sufletul tau este partea energica a ta care locuieste temporar in corpul tau si este conectata la o inteligenta superioara. Sufletul tau stie doar cum sa experimenteze dragostea si vrea sa te vada sa cresti si sa te bucuri de viata ta. Va trimite mesaje care sa va ajute pe calea voastra si va indruma usor spre binele vostru cel mai mare. Acesta poate fi experimentat ca un sentiment intestinal, un nudge bland, senzatie de furnicaturi, o voce interioara sau o voce audibila pe care o auziti vorbind.

Prin practica, puteti recunoaste diferentele dintre vocea eului si vocea intuitiei voastre.

Comentariile sunt inchise.