7:54 am - duminică, 25 august 2019

Drumul

Indiferent de om, un nou început sau un nou drum nu poate decât să trezească entuziasm. Un entuziasm intrinsec, presărat totuși cu o doză de exuberanță și un zâmbet timid la început. Urmează o serie de pregătiri și tot felul de planuri, ca și cum ar fi expediția vieții.

Anii de experiență sunt o garanție pentru ceea ce urmează. Temele au fost făcute, și există un bagaj imens de cunoștinte. Cu inima în dinți și cu sufletul împăcat, drumețul poate astfel păși cu încredere.

Astea sunt premisele oricărui drum nou început. Nu se știe ruta, nu se cunosc detaliile. Ideea e că orice situație e solvabilă. Există suficiente modalități pentru a rezolva orice rătăcire, orice lipsuri,… ORICE. Sau, mă rog, aproape orice. Nimeni și nimic nu-i perfect.

Sigur, la un moment dat traiectoria luată se poate abate de la trasa ideală. Există voblaje, există discontinuități. E normal. Totul însă depinde de abordarea de moment. E nevoie de calm, de luciditate, de un moment de sclipire, de voință și încredere.

Astfel de momente delicate scot în evidență aptitudinile drumețului. Nu există garanția reușitei, pentru că drumul continuă oricum indiferent de rezultatul de moment.

Să lămurim totuși o treabă. Drumul în sine nu are substanță. El există pur și simplu, și are un început și un sfârșit. Doar atât. Astfel, expediția își găsește sensul în doar două axe: pe unde și cât timp. Prima are aspect calitativ, iar a doua, evident cantitativ. Așadar, succesul acestui drum constă în a alege cea mai bună cale pentru a avea cea mai lungă și plăcută experiență.

E foarte important ca drumețul să nu rătăcească, altfel drumul poate sa ajungă… niciunde. Nu trebuie să se panicheze și nu trebuie să uite că poate cere oricând informații. Nu trebuie să se piardă cu firea pentru că îi poate fi fatal. E cea mai importantă drumeție și trebuie să se adune și să îi acorde foarte multa atenție, încredere și interes. Doar așa poate alege calea cea mai bună.

Comentariile sunt inchise.