10:47 pm - vineri, 3 iulie 2020

Dilema: Nikon sau Canon?

Ei bine poate ca multi dintre voi ati avut aceasta dilema inainte de a achizitiona camera foto. Vreau sa va spun ca aceste doua marci sunt de varf si ambele au avantaje si dezavantaje. Deoarece in Romania Nikon se promoveaza foarte mult cei mai multi suntnikonisti, pe cand inafara romaniei majoritatea suntcanonisti . Acest lucru v-ar avantaja daca ati avea un aparat de fotografiat Nikon deoarece ati putea testa mai usor de la prieteni accesorii Nikon.

Un alt avantaj la camerele foto Nikon de varf ar fi faptul ca are doua rotite la indema prin care se pot face setarile + un mini butonas de tip joystick, pe cand Canon are doar doua rotite.
Nikon mai are avantajul si pentru faptul ca nu si-a schimbat atat de des baioneta (sistemul de prindere dintre obiectiv si body) si aceasta conduce la faptul ca poate folosi si obiective mai vechi pe noile corpuri de aparat.

Nici Canon nu se lasa mai in spate si se recomanda pentru faptul ca filmeaza mult mai bine decat Nikon. Nikon este printre singurele aparate de fotografiat care are montat in body un motor pentru auto focus. Care ar fi avantajele acestui sistem? foarte simplu , Nikon monteaza un motor in body care poate fi folosit de obiective , decat sa monteze pe fiecare obiectiv motor af. Daca pana in urma cu cativa ani nikonul nu avea service in Romania iar aparatul stricat trebuia trimis in Ungaria, mai nou si nikonul are service autorizat in Bucuresti.

Succes in achizitie!

Comentariile sunt inchise.