6:23 am - miercuri, 14 noiembrie 2018

Destinatii europene pentru un city break tomnatic

Desi vara ne-a parasit cu pasi repezi, iar frigul incepe sa isi ceara drepturile in marile orase ale lumii, asta nu inseamna ca nu putem sa ne mai oferim cateva zile de vacanta, citybreak-urile fiind prilejul potrivit de a ne elibera putin de zumzetul urban.

Toamna intruchipeaza sezonul ideal pentru organizarea unor mici escapade europene tocmai pentru ca temperaturile sunt suficient de permisive si ne ofera prilejul de a ne bucura de plimbarile lungi prin natura. Doar intr-un astfel de context termic ne putem bucura pe deplin de frumusetea unei metropole, in timpul verii agitatia atingand cote maxime, iar in timpul iernii temperaturile joase fiind prea putin confortabile pentru a putea trece in vizita majoritatea obiectivelor turistice pe care le avem in minte.

Asadar, vom incepe prin a pozitiona Parisul pe primul loc – capitala franceza bucurandu-se de o popularitate imensa in randul turistilor europeni. Multe persoane aleg un city break Paris in momentul in care doresc sa isi impresioneze jumatatea cu o surpriza de proportii sau, pur si simplu, se gandesc la un oras cat mai ofertant din perspectiva obiectivelor turistice.

Ramanem ancorati in peisajul european si prezentam Florenta drept urmatoarea destinatie de top, acest elegant oras italian fiind o alternativa impresionanta pentru mult mai cunoscutele Roma sau Venetia. Daca te intrebi care sunt motivele pentru care Florenta a ajuns sa fie simpatizata deopotriva de reprezentantele publicului feminin, dar si de barbati, cel mai simplu raspuns ar fi acela ca ofera posibilitati interesante de petrecere a timpului liber, fiind o oaza de relaxare pentru iubitorii de arhitectura sau pentru pasionatele de shopping.

Nu uitati de capitala Suediei, orasul Stockholm fiind fara indoiala un punct de atractie in peisajul european nordic. Considerat o destinatie ideala pentru un city break, centrul urban suedez reuseste sa isi impresioneze vizitatorii prin intermediul peisajelor originale, dar si a aerului degajat care te inconjoara la fiecare pas. Un adevarat punct de atractie pentru turistii nonconformisti, care pot fi privilegiati uneori cu spectacole de anvergura, evenimente mondene sau de fashion.

O alta capitala care va merita atentia este orasul islandez Reykjavik – un centru urban foarte dezvoltat ce propune turistilor multiple monumente istorice interesante, dar care impresioneaza intr-o masura uriasa si prin geografia sa aparte. Asadar, daca sunteti o personalitate aflata constant in cautarea noutatilor si doriti sa plecati intr-o escapada ceva mai nordica, fara doar si poate Islanda o sa va impresioneze peste masura.

 

Comentariile sunt inchise.