1:56 pm - marți, 27 octombrie 2020

Despre transportul perisabilelor si al valorilor

Alimentele intruchipeaza cele mai comune perisabile care ridica probleme in timpul transportului, conditiile fiind destul de aspre pentru aceia care doresc sa aduca marfa la destinatie in stare propice. Cel mai problematic aspect este reprezentat de ambalajul imaculat, acesta oferind suportul corespunzator pentru ca alimentele sa nu se degradeze pe drum. Astfel, pentru a nu va expune riscului ca transportul dumneavoastra sa nu fie acceptat in avion, trebuie sa va asigurati de faptul ca alimentele sunt depozitate intr-un ambalaj potrivit, astfel incat sa sa nu se scurga sau sa nu raspandeasca mirosul in cadrul avionului. Doua categorii de alimente care ar putea ridica astfel de probleme sunt pestele proaspat sau fructele de mare, dintre cele mai diversificate, la care mentinerea temperaturilor optime se poate realiza doar prin intermediul pachetelor cu gheata.

In fond, se doreste ca eventualele probleme survenite in urma transporturilor sa fie rezolvate inainte ca avionul sa decoleze, pentru a nu risca sa se murdareasca spatiul in care sunt depozitate alimentele. Exceptand faptul ca mirosul poate deveni cu adevarat deranjant, imprimandu-se in decorul avionului, curatarea calei la destinatie nu reprezinta o sarcina prea placuta, nici din punct de vedere practic, nici din perspectiva financiara. Aceasta ar fi problema majora pe care o ridica transportul alimentelor, in special al celor perisabile care trebuie sa ajunga mai apoi in avioane.

Insa, o firma de transport marfa din Bucuresti trebuie sa conduca la destinatie si alte bunuri perisabile, asa cum sunt florile, probele biologice, substantele utilizate pentru retetele medicamentelor sau bunurile din industria electronica. Spre exemplu, adezivii din industria electronica au nevoie in timpul transportului de un registru termic favorabil, situat in intervalul -25 sau chiar – 40 de grade Celsius pentru a-si conserva proprietatile.

Nici florile sau medicamentele nu sunt categorii de produse usor de transportat in mediul rutier, deplasarea acestora implicand o sumedenie de reguli, incepand cu temperatura si terminand cu gradul de umiditate sau de expunere la soare. In plus, soferul trebuie sa fie foarte atent in momentul in care parcurge condiiile de la furnizor, de cele mai multe ori fiind necesar sa se intocmeasca anumite documente pentru ca acesta sa circule legal sau sa poata intra pe pistele aeriene pentru a-si lasa transportul.

Despre transportul valorilor nu se pot spune prea multe, cel mai important aspect fiind acela ca firmele de transport practica tarife mult mai mari pentru astfel de deplasari, mai ales ca exista o sumedenie de norme speciale, de conditii de incarcare – descarcare si asa mai departe. Care sunt acestea? In primul rand, transportul bacnotelor, al monedelor, al obiectelor de tezaur, al bijuteriile exclusiviste sau al capodoperelor artistice implica utilizarea unui modul auto blindat, care trebuie sa fie in plus pazit de catre cadre specializate, precum firmele de securitate private sau jandarmeria. Manipularea marfurilor este si ea pretentioasa, iar din aceasta cauza firmele de transport trebuie sa isi obtina licentele si autorizatiile, sa investeasca in mijloacele rutiere si sa isi instruiasca proprice personalul angajat pentru a putea raspunde acestor solicitari.

Comentariile sunt inchise.