10:33 pm - sâmbătă, 25 iunie 2022

De ce este bine sa meditam

Ai avut vreodata o saptamana super stresanta, numai sa te imbolnavesti la sfarsitul ei? Acest lucru se datoreaza faptului ca cortizolul cu hormon de stres are un efect de suprimare a imunitatii. Cand ne calmam sistemul nervos, reducem, la randul sau, cantitatea de cortizol eliberat.

Folosirea respiratiei si meditatiei noastre ca instrumente de reducere a stresului sunt cele care dovedesc in permanenta ca sunt cele mai de folosc instrumente. Eu personal prefer sa fac asta imediat dupa ce ma trezesc inainte de a incepe restul zilei.

Aplicatii precum Headspace, Aura si Calm sunt excelente pentru meditatii ghidate, iar Metoda Wim Hoff este o tehnica de respiratie demonstrata ca are beneficii impresionante pentru reducerea raspunsului la stres, cresterea oxigenarii si, la randul nostru, imbunatatirea imunitatii noastre.

Puteti incerca, de asemenea, aceasta tehnica simpla si eficienta de respiratie pe care o folosesc des pentru calmarea stresului: respirati penas timp de 4 secunde, tineti timp de 4 secunde si eliberati-va prin gura 6 secunde si repetati pana cand simtiti ca ritmul cardiac. incetineste.

Comentariile sunt inchise.