8:34 pm - duminic─â, 16 iunie 2019

Cunoasteti starile de depresie?

Depresia vine in mai multe forme, deoarece exista diferite tipuri de experiente si personalitati. Nimeni nu simte depresia in acelasi mod si pentru a obtine cu adevarat o idee despre ceea ce trece prietenul tau in mod obiectiv, trebuie sa cunosti forma lor specifica de depresie.

Depresia majora nu este singurul tip de depresie – unele forme si simptome sunt controlabile si fac ca persoana sa para extrem de functionala sau neurotipica. Poate „o ascund” bine, sau simptomele vin si pleaca. Este posibil ca ei sa nu stie ca sufera de simptome de depresie pana cand abordeaza alte conditii, cum ar fi anxietatea, si o observa mai tarziu, deoarece mintea lor este intr-un alt spatiu. Asta nu face experientele lor la fel de provocatoare.

Depresia cronica sau distimia inseamna ca cineva sufera de o forma mai usoara de depresie. Depresia atipica este, de asemenea, unica prin faptul ca pacientii nu au simptomele standard, stereotipice pe care le vedeti la televizor, iar simptomele acestora pot include somn prea mult, senzatie de anxietate si pierderea in greutate. Unele forme de depresie apar dupa evenimente semnificative din viata, cum ar fi depresia postpartum – care sufera de depresie dupa nastere. Depresia bipolara ia suferinzi pe un rollercoaster de perioade maniacale, euforice si minime adanci.

Intrebati-va prietenul despre modul in care se confrunta cu depresia lor, dar luati-o usor, deoarece evident nu vor sa vorbeasca despre asta.

Ajutati in mod automat doar prin a fi un prieten de sustinere. Utilizati aceste sfaturi pentru a contacta un prieten care se lupta cu simptomele depresiei. Depresia este o cauza principala a dizabilitatii, cu 350 de milioane de suferinzi in intreaga lume, deci nu este nimic de rusine.

Amintiti-va, depresia nu este ceva de vina pentru cineva si exista multe feluri. Doar impreuna, razand la ganduri aleatorii, ajutandu-va cu sarcini zilnice mici si descoperind cum este depresia pentru ele sunt unele dintre cele mai bune forme de sprijin pe care le puteti oferi.

Comentariile sunt inchise.