6:40 am - duminică, 31 mai 2020

Cum sa va prezentati la interviu

1. Respecta timpul
Lipsa unui interviu acorda angajatorului potential impresia de lene si de lipsa de atentie pentru timpul acordat. Planificati sa ajungeti la interviu cu cateva minute inainte de program. Adaugati cel putin 15 pana la 20 de minute la timpul estimat pentru trafic, intarzieri in accidente si pierdere, deoarece software-ul de navigatie nu este sigur. Daca ajungeti prea devreme, luati o cafea de la un magazin din apropiere, inainte de a raporta la receptie.

2. Amintiti-va ca curtoazia incepe de la receptie
Reddit abunda cu povesti ale celor care au tratat pe cineva fara respect, doar pentru a afla ca vorbesc cu o persoana care ar putea influenta deciziile de angajare. Cine vrea sa se poticneasca in intreaga poveste de interviu cea mai jenanta? Tratati-i pe toti cei cu care va confruntati intr-un loc de munca potential, cu aceeasi curtoazie asteptata de CEO. Acest comportament arata bune maniere.

3. Faceti-va temele
Pregatiti raspunsuri la intrebarile comune de interviu inainte de interviu si raspundeti la practici cu un individ de incredere. Pregatirea raspunsurilor in avans elimina temerilor. De asemenea, cercetati compania pentru a va simti climatul corporativ si declaratia de misiune. Impresionati intervievatorul cu cunostinte despre prioritatile acestuia.

4. Zambiti 
Increderea radiaza dintr-un zambet, asa ca purtati unul atunci cand va intalniti cu un intervievator. De asemenea, spalati-va pe maini sau folositi dezinfectant pentru a elimina palmele transpirate. Amintiti-va, angajatorii potentiali sunt egali cu nevoia pe care o va umple serviciul dvs.

5. Faceti contact vizual
Daca nu reusiti sa faceti contact vizual, acesta poate oferi intervievatorului o impresie de nesiguranta sau chiar de incompetenta.

6. Aveti grija
La sfarsitul fiecarui interviu, adresati intrebari de urmarire, deoarece acest lucru indica o lipsa de interes pentru aceasta pozitie. Intrebarile bune includ: „Descrieti o zi tipica de lucru pentru cineva in pozitia mea” si „As dori sa fiu sigur ca sunt potrivit pentru cultura companiei.

7. Spune multumesc
Multumiti intotdeauna intervievatorului pentru timpul acordat – acest pas este curtoazia de baza. Trimiterea unei note de multumire arata abilitatile interpersonale puternice ale intervievatorului si serveste ca un memento pentru dvs., pe masura ce isi ia decizia de angajare.

Comentariile sunt inchise.