10:09 am - miercuri, 29 ianuarie 2020

Cum sa va faceti noi prieteni intr-un oras nou

Acum cateva luni, ma pregateam pentru mutare. Si in timp ce era prea entuziasmat sa ma intorc in orasul natal, a existat o usoara tulburare de ingrijorare ca nu m-am putut agita. Cum imi voi face din nou un grup de prieteni? M-am intrebat mereu.

Mi-au trebuit aproape trei ani sa traiesc in oras pentru a crea un mic grup intim de prietene – cateva cu care am lucrat, alti prieteni cu care am baut, pe altii i-am intalnit random si am vorbit despre obiectivele vietii, dinamica familiei si lucruri profunde. Gandul ca trebuie sa reiau intregul proces din nou m-au facut trist, sincer. Nu s-ar putea muta prietenii mei cu mine ?! Doar daca…

Ceea ce mi-am dat seama in acele momente triste a fost ca avand oameni cu care pot petrece timp de calitate, sa ma incred in ei si sa depind de ei sunt unele dintre cele mai mangaietoare si placute sentimente din lume pentru mine. Deci, in loc sa las sentimentele de coplesire si neliniste in ceea ce priveste mutarea si nevoia de a relua cercul prietenilor mei de la zero, am decis sa fiu proactiv si sa-mi asum responsabilitatea construirii relatiilor mele. Sunt cateva luni noi in viata mea si trebuie sa spun ca acum imi este mai usor sa imi fac prieteni.

Adresati-va prietenilor, colegilor si membrilor de familie pentru conexiuni
Niciodata nu stiti cine pe cine cunoaste pana cand nu intrebati! Cand am anuntat ca ma mut, am spus ceva de genul: „Cunoasteti pe cineva din comunitatea antreprenoriala sau pe cineva care este localnic? Mi-ar placea sa fiu pus in legatura cu ei! „Vecinul meu m-a pus de fapt in contact cu matusa de 70+ ani, iar prietenul meu si cu mine am mers si ne-am bucurat de o cina minunata cu ea si sotul ei in primele cateva saptamani.

Alaturati-va grupurilor Facebook si Meetup care va provoaca interesele
Va puteti alatura unui grup online cu intentia de a intalni oameni, dar trebuie sa gasiti grupurile care vorbesc despre interesele dvs. pentru a va angaja in conversatii si sa va doriti sa faceti parte din comunitate.

Comentariile sunt inchise.