1:49 pm - joi, 28 mai 2020

Cum sa va dati demisia dintr-o corporatie

Partea 1 si frica finala a renuntarii la o slujba: realizarea ei in persoana. Acest lucru m-a ingrozit intotdeauna in toate felurile posibile. Gandul de confruntare, in faptul ca trebuie sa-i spui sefului tau ca nu mai vrei sa faci asta, ma copleseste complet. Cred ca acest lucru provine din natura mea conectiva intrapersonala de a relationa cu ceilalti si de a forma legaturi si relatii cu oamenii pe care ii intalnesc si de a-i crede ca „renunt la ei” sau „ii renunt” la locul de munca in sine.

Indiferent de frica pe care o puteti avea, ar trebui sa renuntati intotdeauna la locul de munca personal, din respect si pentru a va permite abilitatea de a avea o conversatie fata in fata despre situatia dvs. Cine stie, poate exista ceva care poate fi elaborat pentru a-ti imbunatati pozitia si pentru a-ti permite sa ramai sau pentru a oferi oportunitati de retea suplimentare.

Cel mai recent, cand am parasit functia de Asistent Executiv corporativ, eram 100% pregatit sa trimit un e-mail. Am avut chiar intregul proiect scris. Dar stiam in profunzime ca nu se simte bine si dupa ce am discutat cu cativa prieteni care, in final, m-au facut sa-mi dau seama ca trimiterea unui e-mail ar fi o greseala. Furnizarea notificarii tale in persoana arata maturitate si respect pentru tine si pentru ceilalti.

Sfat profesional: S-ar putea sa va fie de folos sa aduceti o copie tiparita a notificarii dvs. in momentul in care renuntati la job. Scrieti-va notificarea intr-un format de scrisoare si imprimati. Afisati o imagine de ansamblu a motivului pentru care plecati, ce ati invatat de la lucrul aici si ce valoare ati gasit in pozitia dvs. sau a celor cu care ati lucrat. Cu exceptia cazului in care aveti o circumstanta in afara controlului dvs., cum ar fi o nevoie imediata de a va reloca sau de a incepe rapid un loc de munca, cel mai bine este sa oferiti un preaviz de doua saptamani, fara acordul angajatorului. Luati in considerare aceasta practica standard pentru a le oferi timp sa decida ce fac cu pozitia dvs. si cum o vor inlocui.

Renuntare la raspundere: Singura excludere de la o notificare de doua saptamani ar fi daca sunteti legat de un contract sau alt tip care sa mentioneze ca trebuie sa furnizati o notificare de x saptamani. Aceasta depinde foarte mult de pozitie si vorbesc doar din punct de vedere „standard”.

Comentariile sunt inchise.