8:41 pm - sâmbătă, 18 septembrie 2021

Cum sa-ti planifici o luna de succes

Pentru a avea succes este important sa incepem luna cu practici de stabilire a obiectivelor care usureaza rezolutiile si obiceiurile noastre. Cum putem fi cat mai motivati in stabilirea obiectivelor noastre, astfel incat sa putem realiza ceea ce vrem si sa ne pastram obiceiurile pe calea cea buna? Si cum putem sa nu ne mai simtim coplesiti de lista noastra nesfarsita de verificare a sarcinilor pe care vrem sa le facem? Un ritual de planificare in prima zi a fiecarei luni se poate dovedi foarte eficient. Planificarea in viitor ofera o privire asupra a ceea ce vreti realizati, pe ce trebuie sa va focusati si ce va mai ramane de facut pe termen lung.

Planul te obliga sa iei masuri pentru obiectivele tale intr-un mod care sa te tina raspunzator si sa nu te lase sa-ti indepartezi obiectivele. Poti incepe prin a planifica cateva activitati amuzante care sa te faca sa traiesti noi aventuri. Pentru ca totul sa fie mai distractiv poti alege o serie de autocolante si note personale pentru a-ti nota si a-ti stabili obiectivele si activitatile. Este important sa prioritizezi lucrurile, deoarece nu vei avea timp sa faci tot ce iti doresti, dar este esential sa faci ceea ce este mai urgent si ceea ce conteaza. Poti sa-ti faci stabilesti o serie de obiective, astfel incat sa te asiguri ca nu uiti de anumite zone ale vietii tale, cum ar fi imbunatatirea prieteniilor tale sau integrarea in lume.

Suntem prinsi in fiecare zi, asa ca este minunat sa ne gandim unde putem adauga valoare in intregul spectru al vietii noastre. Cred ca una dintre cele mai mari lupte cu respectarea obiceiurilor sanatoase este faptul ca uitam ca ele sunt importante pentru noi. Urmarind progresul nostru si amintindu-ne de ce o facem si cat de important este sa ramanem concentrati poate duce la o viata productiva

Atunci cand te hotarasti sa abordezi un mare proiect sau un scop, este greu sa iti dai seama cat de special este acel lucru si cum il vei face fara sa il integrezi intr-un program. Prin maparea proiectelor noastre mari, le putem descompune in diferite faze si luni. Cand vrem sa realizam acest lucru? Cat timp ne va lua? Cat timp putem dedica in mod realist? Ce este tot ce trebuie sa facem pentru a face acest lucru? Trebuie sa luam in mod intentionat ceva timp sa ne gandim si sa cercetam ce va fi nevoie pentru a ne atinge obiectivele. Si in loc sa va simtiti coplesiti de lista lucrurilor de facut, puteti incepe sa va planuiti o strategie care sa dea succes.
Unul dintre trucurile pe care le puteti folosi este metoda de blocare a timpului. Blocarea timpului este atribuita la fiecare ora (sau chiar minut) cu un scop. Puteti incepe prin a bloca cateva ore in fiecare dimineata pentru rutina de dimineata si sa notati ceea ce faceti in mod constant. Puteti seta blocarea timpului la inceputul fiecarei luni si sa o ajustati saptamanal sau zilnic, deoarece viata poate fi prea dezordonata pentru blocarea perfecta a timpului. Si chiar daca nu functioneaza tot timpul, ne ajuta sa pierdem mai putin timp in navigarea in mass-media sociala sau sa fim nesiguri cu privire la ce sa lucram. Stim deja ce vrem sa facem, pentru ca am planificat inainte.

O sesiune de reflectie saptamanala este importanta pentru a sarbatori ceea ce s-a intamplat pe tot acest parcurs. Tot atunci puteti sa luati masurile de imbunatatire a urmatoarei saptamani. Este important sa va ganditi in mod constant la tot ce ati realizat si la ce este prioritar in continuare. In felul acesta puteti inregistra un progres lunar care va ajuta sa fiti mai aproape de o viata productiva si fericita.

Comentariile sunt inchise.