6:56 pm - sâmbătă, 18 septembrie 2021

Cum sa te descurci cu problemele familiei

Familiile sunt frumoase, complicate si mereu in schimbare. Ele sunt organisme vii si respira din limbaj, valori, credinte, religii si traditii. Uneori exista neintelegeri, lupte si / sau rani din trecut. Acest lucru se intampla adesea atunci cand un membru al familiei provoaca oricare dintre factorii de mai sus.

Dupa cum sunt sigur ca ati descoperit, nu exista niciun raspuns la provocarile legate de relatiile de familie. Simtiti-va liberi sa impartasiti modul in care v-ati confruntat cu un conflict de lunga durata cu cineva care va iubeste. Astfel de momente sunt dificile, insa exista metode prin care puteti sa le faceti fata. Cum te descurci cu asemenea situatii?

In primul rand este important sa ramaneti buni, sa fiti maturi si amabili. Acest lucru poate fi foarte greu atunci cand exista situatii conflictuale in jurul vostru, insa este bine sa ramaneti fara regrete si sa nu faceti ceva ce ati putea regreta mai tarziu.

Cand esti iritat, frustrat si / sau suparat, gandeste-te la viata ta fara membrii familiei. Cum arata? Cum va face sa va simtiti? Ce inseamna pentru tine? Apoi, reevaluati reactia si limbajul. Este vorba de cliseu, dar viata este prea scurta pentru a va impiedica de un dezacord.  Sa ceri scuze poate parea evident, dar nu este ceva ce ne place sa facem. Spuneti ca va pare rau pentru ce ati facut pentru a crea problema. Amintiti-va ca singura persoana pe care o puteti controla este dumneavoastra. Faceti parte din solutie, nu din problema.

Chiar daca ati putea sa nu intelegeti ce s-a intamplat, iertarea este cheia relatiilor de reparare. Daca vrei sa incepi din nou o relatie sanatoasa cu ei sau pur si simplu sa avansezi in viata ta, iertarea este esentiala. Inteleg ca exista circumstante in care aceasta poate fi provocarea finala. Inainte de a reactiona, treceti inapoi si intrebati-va ce vreti cu adevarat. Doriti sa pastrati relatia sau sa aveti dreptate? Doriti sa mentineti relatia si sa va cereti scuze? Vrei sa creezi limite stricte dupa ce te-ai confruntat cu lupte despre aceeasi problema? Ce vrei si ai nevoie? Cum puteti contribui la o solutie colaborativa? Provocarea este sa vorbiti cu sinele vostru si sa reusiti sa va descurcati cat mai bine cu problema, astfel incat sa nu aveti regrete.

Comentariile sunt inchise.