3:58 pm - luni, 20 mai 3174

Cum sa setezi limite sanatoase in toate zonele vietii tale

In fiecare relatie a vietii noastre, limitele sanatoase sunt esentiale pentru o relatie fericita si functionala pentru toate partile implicate. Gandeste-te la toate relatiile toxice pe care le-ai avut vreodata in viata ta. De ce erau toxice? Este pentru ca unul dintre voi sau amandoi ati avut limite defectuoase. La ce limite vorbesc aici? Toate. De la granitele emotionale pana la granitele fizice, chiar si limitele mintale si spirituale.

Limitele fizice pot fi usor de stabilit deoarece sunt palpabile si viscerale, insa limitele interne pot fi, in mod evident, mai complexe si mai complicate. O limita este in esenta o limita. Navigarea propriilor limite poate fi dificila deoarece limitele pot fi greu de definit. Poate fi dificil sa va stabiliti limite pentru ca necesita disciplina si o multime de constiinta de sine. Sa nu mai vorbim de unele dintre cele mai importante limite pe care le-ati avea vreodata de stabilit cu cei mai apropiati de voi.

Urmatoarele sunt cateva sfaturi care pot face ca stabilirea limitelor sa fie o parte mai sanatoasa si mai consistenta a vietii:
Recunoasteti ca nu este treaba voastra sa ii faceti pe ceilalti fericiti.
Cu totii am auzit-o inainte … „Adevarata fericire provine din interior.” Cei mai multi dintre noi stiu ca acest lucru este adevarat, deci de ce atat de multi dintre noi cred ca putem face pe altcineva fericit? Fericirea singurei persoane pe care o poti controla esti tu. Treaba ta in stabilirea granitelor este de a constata mai intai ca nu e treaba ta sa-i faci pe ceilalti sa se simta bine sau sa-i faci pe altii fericiti. Nu poate fi decat treaba lor.

Asigurati-va ca perceptia limitelor este sanatoasa.
Daca sunteti cineva care vede granitele ca o limitare greoaie a relatiilor dvs., incercati sa vedeti limitele ca o modalitate de a va onora spatiul. Frontierele pot parea foarte dificile si limitate, mai ales pentru aceia dintre noi, care tind sa adopte o perspectiva mai deschisa si mai curioasa fata de lume. Dar invatati sa vedeti limitele ca un instrument sanatos pentru a va mentine fericit si pentru a va proteja de toxicitatea altora.

Invatati sa va afirmati in mod cinstit si eficient.
Conversatiile despre granite pot fi cu siguranta inconfortabile, dar cu siguranta nu ar trebui sa fie dure sau confuze. Nu va puteti astepta ca oamenii sa va respecte granitele daca nu le spuneti ce sunt. Ipotezele sunt dusmanul aici. Ceea ce cautati este o comunicare cinstita si directa.
Frontierele pot fi dificile deoarece uneori trebuie sa va echilibrati nevoile cu nevoile altcuiva. Atunci cand trebuie facuta o astfel de decizie dificila, invatati sa aveti incredere in intuitia dumneavoastra. Acordati atentie daca simtiti teama sau daca va simtiti liberi cu decizia dvs. Cand frica sau eul este in control, veti simti un sentiment de restrictie, vina sau rusine.

In cele din urma, amintiti-va ca natura acestei vieti se schimba si ca granitele sunt supuse schimbarii. Veti stabili multe granite pe care nu doriti sa le schimbati in circumstante. Veti gasi, de asemenea, ca uneori ar putea fi mai benefic pentru voi sa va relaxati sau sa va strangeti pe unele dintre granitele voastre. Cheia aici este sa fii adaptabil.

Comentariile sunt inchise.