7:07 pm - sâmbătă, 18 septembrie 2021

Cum sa reconstruiti increderea dupa o relatie

Obtinerea incredereii in realtii poate fi dificila, mai ales daca ati fost ranit in relatiile anterioare. Bagajele pot avea un impact foarte mare asupra stimei de sine si s-ar putea sa va simtiti ingrijorat atunci cand vine vorba de a reveni pe scena intalnirilor. Trebuie sa va recastigati, in primul rand, increderea in sine, sa lasati bagajele in spate si sa va dati o sansa reala de a avea o adevarata legatura cu cineva, cineva cu care puteti incepe sa construiti ceva bun si real.

Ar putea suna ciudat, dar trebuie sa incepeti prin a da startul in fiecare zi noua spunandu-va cat de mult meritati. Daca trebuie, faceti o lista cu toate calitatile pe care le aveti. Da, pune stiloul pe hartie si noteaza toate lucrurile pe care le iubesti la tine. Odata ce ati acoperit binele, creati o a doua coloana care va contine lucruri care nu va plac si pe care doriti sa le schimbati. Incepeti cu lucruri simple cum ar fi schimbarea parului, cumpararea unor produse noi de machiaj si produse de ingrijire a pielii, o tinuta uimitoare sau doua si apoi lucrati la lucrurile interioare.

Incepeti un sport – yoga, de exemplu, nu este numai minunat pentru corp, ci si pentru minte. Practicarea yoga a fost cunoscuta pentru a avea efecte uimitoare asupra minimizarii anxietatii, punandu-va mintea la usurinta si restaurand stima de sine.
In timpul unei relatii, mai ales a unei relatii lungi , doua persoane incep sa se topeasca intr-una si, uneori, pierzi din vedere cine esti si incepi sa te percepi ca o jumatate care are nevoie de cineva sa umple vidul. Trebuie sa va dati seama ca sunteti o persoana completa, o persoana uimitoare, nu o jumatate incompleta.
Luati acest timp pentru a redescoperi cine sunteti in afara unei relatii, amintiti-va de lucrurile pe care le iubiti sau le urati care sunt interesele si gusturile voastre. Faceti asta, aflati cine sunteti, si cand incepeti sa va intalniti din nou cu cineva , nu faceti aceleasi greseli fuzionand cu cealalta persoana. Fa un efort constient sa ramai adevarat cu cine esti.

Odata ce ati realizat ca sunteti o fiinta umana incredibila, atractiva, superba, inteligenta si completa, este timpul sa reveniti in joc. Iesi afara si da-ti sansa sa cunosti oameni noi. Femeile confidente stiu cum sa faca prima miscare si nu este atat de dificila cum pare.
Odata ce va aflati intr-o relatie, pentru ca aceasta sa fie una sanatoasa, cheia este comunicarea si stabilirea unor limite clare. Acest lucru nu numai ca va ajuta sa va pastrati sentimentul de auto-valoare, ci este o fundatie buna pentru viitorul relatiei. Nu permiteti niciodata partenerului dvs. sa va faca sa va simtiti mai putin demni. Interesele si nevoile dvs. sunt la fel de importante ca ale lui. Compromisul este intotdeauna necesar, dar exista o linie fina intre compromis si a face totul in conformitate cu programul altcuiva. Nu te simti niciodata vinovat sa faci ceva ce nu vrei in mod explicit.  Tine-ti inima deschisa, dar tine-ti ochii larg deschisi si nu te implica niciodata intr-o relatie cu cineva care nu te face fericit.

In cele din urma, nu uitati sa fiti deschisi, cinstiti si increzatori.  Acest tip de deschidere nu numai ca va va face sa va simtiti bine, dar va deschide portile pentru ca partenerul vostru sa fie sincer si sa dezvoltati o relatie reala si solida.

Comentariile sunt inchise.