4:20 pm - vineri, 15 ianuarie 2021

Cum sa montezi mocheta in siguranta

Mocheta este o solutie practica, confortabila si calduroasa pentru locuinta ta.

Mai mult, nu ai nevoie de ajutorul unei echipe de profesionisti ca sa o instalezi. Montajul de mocheta se realizeaza usor si rapid daca tii cont de cateva etape importante.

In primul rand, mocheta se monteaza pe o suprafata curata, asa ca trebuie sa te asiguri ca ai curatat foarte bine spatiul pe care vrei sa pui mocheta. Suprafata trebuie sa fie foarte curata, sa nu prezinte denivelari sau urme de praf.

Urmatorul pas presupune alegerea unui adeziv rezistent care sa fixeze bine mocheta. Pentru un grad ridicat de siguranta trebuie sa alegeti un adeziv special pentru mochete care sa asigure o lipire eficienta. Exista insa si mochete care au in structura un strat de adeziv pe partea dorsala care uneste mocheta de pardoseala.

Cunoscut pentru rezistenta sa este prenandezul, un adeziv care isi face treaba foarte bine si te ajuta sa ai controlul asupra lucrarii. Adezivul poate fi inlocuit cu succes de catre un suport underlay care asigura o mai mare rezistenta in timp si o mai buna izolare fonica si termica. Acest suport este realizat din cauciuc sintetic sau spuma poliuretanica si se depune sub mocheta care se aseaza apoi deasupra acestuia. Materialul este fixat apoi cu un gripper pe care il fixati cu ajutorul unor cuie pentru beton.

Mai multe detalii despre gripper & underlay puteti observa in acest videoclip explicativ:

Decuparea mochetei constituie urmatorul pas in procesul de montaj. Mocheta se decupeaza la dimensiunile potrivite cu ajutotul unui cutter si a unei rigle. Ideal este sa lasati mocheta intinsa in camera unde urmeaza sa o instalati timp de cel putin 24 de ore pentru ca materialul sa-si fixeze forma si sa scape de cute. In cazul in care vreti sa lipiti mai multe bucati, trebuie sa fiti atenti ca acestea sa se imbine perfect. Puteti face acest lucru in partea opusa de cea unde se face intrarea in camera, aceasta zona fiind lipsita de trafic.

Montarea plintelor este ultimul pas al procesului. Plinta se fixeaza pe perimetrul camerei dupa ce este indepartat surplusul de mocheta. Daca optati pentru plinte cu montare prin surub, atunci trebuie sa alegeti si o bormasina care sa detina un spiral potrivit pentru tipul de surub folosit. Daca sunteti interesat ca aspectul sa fie cat mai potrivit din punct de vedere estetic, este recomandat sa alegeti un model mai mic de surub, astfel incat sa fie cat mai discret si cat mai imposibil de sesizat.

Mocheta buclata pentru living

Mochetele sunt recomandate pentru spatiile unde nu exista umiditate crescuta, precum dormitoare, livinguri, holuri si chiar birouri. Acestea ofera un confort termic ridicat, fiind bune izolatoare termice si fonice. Asa cum ati putut observa, montarea mochetei nu este un proces foarte complicat care sa necesite o mana de profesionisti. Daca urmariti sfaturile de mai sus, puteti monta singuri mocheta pe suprafetele dorite in cel mai scurt timp si cu minim de efort. Spor la treaba!

Comentariile sunt inchise.