7:53 pm - sâmbătă, 18 septembrie 2021

Cum sa iti sustii prietena cea mai buna daca sufera o depresie

Depresia este o greutate, dar este, de asemenea, cea mai mare parte invizibila pentru lumea exterioara. Nu are culori, dar absoarbe toate culorile. Cei cu depresie apreciaza frumusetea si lucrurile mici ale vietii, dar greutatea invizibila se afla intre ei.

Stiti ca prietenul dvs cu depresie este puternic in timp ce sufera o mare vulnerabilitate si, din acest motiv, va simtiti prost echipat pentru a il ajuta. Va ingrijorati ca nu stiti cum – ca veti spune ceva care ii face mai rau – dar sunteti unul dintre cei mai buni prieteni si sunteti prezent pentru a il sprijini. Uneori, tot ce este important este de a fi acolo si a avea timp pentru ei.

Doar „fiti” impreuna
Vezi, spatiul este un lucru dificil pentru cineva care este deprimat. Amintiti-va de greutatatile prin care ati trecut si dvs odata. Uneori va simtiti amortit, ca si cum ati fi un observator pasiv pentru toata lumea si pentru tot din jur. Alteori va doriti spatiu, asa ca va doriti sa fiti departe de toata lumea. S-ar putea sa aveti sentimente ca sunteti o risipa de spatiu, dar un prieten bun tot timpul te va ajuta sa scapi de aceste stari.

Daca observati ca prietenul dvs. incepe sa prinda obiecte proaste, crescand consumul de droguri sau verbalizand modalitati specifice pe care le-ar comite, oferiti-va posibilitatea de a creste rata de comunicare cu prietenul dvs. Incercati sa petreceti cat mai mult timp impreuna si sa il faceti sa uite de tot ce l-a adus in acea stare.

Asadar, fiti impreuna – chiar daca va spune ca are nevoie de spatiu si ca nu vrea sa va vada.

Comentariile sunt inchise.