7:02 pm - sâmbătă, 18 septembrie 2021

Cum sa iti sporesti creativitatea cand esti un artist

Este usor sa intri intr-o relatie dificila si chiar contradictorie cu creativitatea. Chiar si atunci cand va simtiti inspirat, ingrijorati de perfectionism, mai si dispare chiar si pentru cei mai indrazneti dintre noi.

Pastrati mai multe proiecte si ocupati-va pe rand de ele
Una dintre cele mai usoare cai de a va ridica este sa investiti toate energiile intr-un singur proiect. Stim cu totii ca suntem creativi si productivi, dar nu ar trebui sa ne suprasolicitam.

Indiferent de cat de inspirati sunteti, va faceti o mare favoare, pastrand simultan mai multe proiecte sau activitati creative. Ideea este ca daca v-a parasit inspiratia la primul proiect, puteti sa va ocupati de al doilea, fiind inspiratia mai mare pentru acela.

Lasa-ti imprejurimile familiare pentru o vreme
Exista o multime de sfaturi despre construirea unor colturi creative de lucru undeva in casa sau in apartamentul dvs., dar exista multe lucruri de spus despre parasirea confortului din mediu familiar. Cand vedem aceleasi culori si chiar mirosi pe tot parcursul zilei, in fiecare zi, este ca si cum stiloul unui jucator de inregistrare se blocheaza intr-o canelura.

A face o plimbare in natura sau de a conduce intr-un oras necunoscut este o modalitate bine observata de a va reimprospata bateriile creative. Potrivit psihologiei, familiaritatea reproduce satisfactia. Rupeti astfel vraja si iesiti de acolo.

Incepeti sa tineti un jurnal sau revizuiti intrarile mai vechi
Tone de oameni faimos creativi si productivi au jurnale ingrijite, menite sa-si intareasca memoria, sa proceseze emotiile sau sa-si alunge creativitatea ori de cate ori si oriunde. Nu va ganditi la jurnal ca la un proiect de vanitate – acesta poate aduce o imbunatatire notabila sanatatii dvs. emotionale si va pune intr-o mai buna legatura cu voi insiva ca o gandire, senzatie de fiinta.

Dar unul dintre celelalte avantaje uriase este ca va permite sa creati un depozit pentru observatii semnificative si combustibil pentru mintea creatoare. Cand vedeti ceva remarcabil in lume, scrieti despre el pe scurt. A incercat o alta hrana in ultima vreme? Ati intalnit pe cineva nou? Ai plecat intr-un loc neobisnuit? Jurnal cu privire la experientele dvs., apoi revizuirea intrarilor dvs. atunci cand creativitatea dvs. a stagnat, este o modalitate usoara de a va reinvia amintirile si de a lumina un foc creativ.

 

Comentariile sunt inchise.