9:06 pm - joi, 19 mai 2022

Cum sa ingrijesti blanurile si gecile de piele?

Blanurile si gecile de piele cer tratamente speciale deoarece sunt fabricate din materiale mai speciale si mai sensibile purtarii de zi cu zi. Factorii poluanti din mediu, care se intalnesc mai ales in zonele urbane, sunt primele semne din cauza carora trebuie sa ai o grija deosebita pentru aceste articole vestimentare.

Desigur, nu este cazul sa porti geaca de piele sau haina de blana, mai ales, in orice situatie, la orice ora, in orice moment, caci trebuie alternate, in functie de ocazie. In plus, deterioarea acestora va fi inevitabila, in scurt timp, daca se abuzeaza de purtarea obsesiva, zi de zi.

Dar cum se pot intretine de fapt blanurile? De exemplu, in cazul in care observi pete galbene pe haina, cel mai bine este sa aplici apa oxigenata. De asemenea, petele de grasime sau de transpiratie se pot indeparta numai cu solutii din amoniac si alcool, in anumite concentratii. Pentru o curatare in ansambliu, destinata pur si simplu intretineri si infrumusetarii blanurilor, se foloseste peria cu solutie de neofalina, prin frecarea usoara a suprafetei exterioare. Astfel, haina va arata ca noua oricand.

paltoane de dama iarna 2016In cazul gecilor de piele, curatarea si intretinerea se realizeaza cu ajutorul unei carpe moi, inmuiate in apa cu solutie de amoniac. Un alt sfat la indemana este sa cureti hainele din piele cu ajutorul partii interioare a portocalelor. In cazul gecilor de piele intoarsa, se utilizeaza creta. Da, creta. Usor, freci pata de pe geaca cu creta, urmand sa termini procedeul prin intermediul unei perii. Si alcoolul, dar si berea fac minuni in cazul gecilor de piele. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa inmoi carpa in astfel de substante si sa tratezi cu grija pata respectiva. Acest din urma tratament este valabil pentru pielea de culoare mai deschisa.

Sunt fel si fel de modalitati de a intretine si curata gecile de piele si blanurile, iar cel mai bine este sa te informezi din reviste de specialitate sau din articole postate pe internet. O tinuta impecabila reflecta o imagine de invidiat!

Comentariile sunt inchise.