8:36 am - duminică, 5 aprilie 2020

Cum sa discuti cu doctorul despre dezechilibrul hormonal

Ai decis ca ceva se intampla cu hormonii tai. Fie ca este vorba de o cadere de dupa-amiaza zilnica, crampe debilitante, saptamani de PMS sau orice multitudine de simptome – ai facut suficiente cercetari pentru a suspecta hormonii tai. Dar ce urmeaza?

Cum mergeti spre diagnosticare si apoi va tratati problemele? Acesta poate fi un subiect complicat si confuz, dar nu trebuie sa fie! Cu putina indrumare si directie, vei fi pe drum spre hormoni fericiti si o sanatate mai buna.

Prima oprire pentru majoritatea dintre noi este medicul nostru primar. Si prima mea recomandare este sa va asigurati ca acesta este cineva pe care l-ati vazut anterior, ca simtiti ca puteti vorbi si aveti incredere. Daca nu aveti asistenta primara, incercati sa primiti o recomandare de la un prieten.

Din pacate, sanatatea hormonilor nu este ceva in care majoritatea medicilor primesc o pregatire extinsa. Bolile femeilor si simptomele vagi sunt de asemenea mult mai probabil sa fie ignorate. Pregatirea implicita a intregului sistem de asistenta medicala impotriva femeilor incepe sa fie o conversatie mare.

In mod traditional, cercetarile medicale s-au concentrat pe barbati, iar conditiile specifice femeilor au fost ignorate si subfinantate. Afectiuni precum scleroza multipla si endometrioza au fost atribuite „isteriei” femeilor de zeci de ani – pana cand a fost gasita dovada stiintifica de diagnostic. Asa ca retineti acest lucru si asigurati-va ca medicul pe care il vedeti este cineva care va va asculta. Este corpul tau pana la urma!

Iti va ajuta medicul daca poti fi cat mai clar si concret cu simptomele tale. Va recomand sa alegeti unul sau doua lucruri legate de dezechilibrul dvs. si sa le urmariti timp de cateva saptamani.

Cu cat aveti mai multe date, cu atat va fi mai usor sa gasiti un model. De asemenea, datele sunt mult mai greu de ignorat. Simptomele vagi ale „nu ma simt bine” pot fi respinse, dar o aplicatie care arata perioadele dvs. neregulate si picurile de temperatura necorespunzatoare pentru ciclul dvs. nu pot fi respinse. Acest lucru va poate ajuta sa ajungeti la un diagnostic mai rapid si mai precis, deoarece ajuta la reducerea testelor de care aveti nevoie de fapt.

Comentariile sunt inchise.